StoryEditorOCM
Domaći nogometPa je li to moguće

Skupo Dinamovo pojačanje opet je ozlijeđeno, ako sve prođe u redu vratit će se nakon reprezentativne stanke

Piše Davorin Olivari/SN
2. listopada 2024. - 15:31

I baš kad se učinilo da bi se Luka Stojković mogao približiti udarnom sastavu i da bi Dinamo novog mladog igrača mogao lansirati u orbitu, opet stigne peh, opet neugoda. Definitivno, kad se radi mladom Luki koji je u modri klub stigao iz Lokomotive za 3 milijuna eura, uvijek se sjetimo pokojnog Mladena Delića i one njegove legendarne rečenice; ‘ljudi je li to moguće‘? Shvatili ste ako ste pratili, Stojković je opet ozlijeđen!

Nije bio u momčadi na debiju Nenada Bjelice protiv Lokomotive, stizale su vijesti da je na kup utakmici protiv Banjola ozlijedio mišić, da se radilo o nekakvom grčenju. Kad se govori o grču mišića, onda to i ne izgleda nešto posebno tegobno, tako da smo ga očekivali u rosteru za sudar s Monacom. Međutim, na press konferenciji prije sudara s klubom iz Kneževine, trener Modrih je kazao da je Stojković otpao! Drugim riječima, to je značilo da je ozljeda ozbiljnija od onoga što se činilo u prvi trenutak. Nije sad nešto strašno, očito se radi o nekakvoj maloj rupturi koja bi brzo trebala biti sanirana. Međutim, Luka će opet propustiti utakmice u nizu, pišu Sportske novosti.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Osim utakmice s Monacom, mladi ofenzivni veznjak propustiti će i ogled SHNL-a u Varaždinu. Trebao bi početi trenirati za desetak dana i vratiti se na travnjak nakon reprezentativne stanke. Što bi značilo da bi mogao konkurirati za utakmicu s Istrom 1961, 19. listopada u Puli. Naravno, ako će sve biti u redu... Možemo samo držati fige tom mladiću ogromnog talenta i potencijala. I vjerovati da ga ozljede neće zaustaviti u nastavku karijere, dosada ih je stvarno bilo previše.

Samo kad se sjetimo one prve, baš je potpisao ugovor života s Dinamom, već je i zaigrao u onoj utakmici sa Spartom. Odlično je odradio svoju minutažu, dočekan je pljeskom s tribina nakon što je zamijenio Baturinu. Bilo je to u kolovozu 2023. godine. Trebao je to biti početak velike karijere u plavom dresu, predstavljanje buduće velike zvijezde. Nakon toga, trebao je istrčati u udarnoj postavi protiv Rijeke, a onda je strašna ozljeda stigla na - zagrijavanju! Dečki su igrali tzv. ‘ševu‘, a onda je Luka jednostavno proklizao. Koljeno se zarotiralo i sve je otišlo k vragu.

image
Ronald Goršić/Cropix

Najveće Dinamovo pojačanje ljetnog mercata 2023. godine morao je na operaciju i dugotrajnu rehabilitaciju. Odigrao je Stojković svojih povratničkih 18 minuta protiv Rudeša u zadnjem kolu prošle sezone, trebala je to biti najava odličnog ulaska u novu sezonu. Kad je krenuo trenirati, prije odlaska na ljetne pripreme u Austriju, ozlijedio je na treningu mišić i propustio je ponovno pripreme. Vratio se u momčad ove sezone na utakmici SHNL-a s Rijekom (1:1), odigrao je 12 minuta, a nakon toga je igrao i petnaestak minuta u porazu protiv Hajduka u Maksimiru (0:1), te u modroj katastrofi protiv Slaven Belupa u Koprivnici (1:4). Igrao je i protiv Bayerna u minhenskoj blamaži (2:9) 45 minuta, te u Banjolama u Kupu (3:1), gdje je i osjetio mišić.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Sigurno ste primjetili da je Luka počeo igrati baš u trenucima kad je Dinamo uronio u krizu, ali u svim tim utakmicama, iako je to sad možda i pomalo blesavo istaknuti, bio je među boljima, iako istini za volju to i nije bilo teško. I sad opet nova ozljeda... Stojković je definitivno najveći pehist zagrebačkog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 15:32