StoryEditorOCM

Skočićeva se Hrvatska već oprostila od Eura, pali od Španjolske, ostaje samo da poprave dojam

Piše SN
24. lipnja 2023. - 23:01
Zagreb, 290523. Hotel Double Tree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269A. Konferencija za medije izbornika mlade nogometne reprezentacije Dragana Skocica, na kojoj je objaviio siri popis za pripreme za U21 Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji te za sam zavrsni turnir. Na fotografiji: Dragan Skocic.Damir Krajac/Cropix

Hrvatska U21 reprezentacija se više ne može plasirati u četvrtfinale, praktički se oprostila od Eura. Ostaje Skočićevoj vrsti još jedna, posljednja utakmica s razočarnim domaćinima Rumunjima koji su također ‘izvisili‘ nakon poraza od Ukrajine. Možda je to prilika da se barem uzme koji bod, da se baš doma ne ode s nulom.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 0:1 (Ruiz 1.)

Hrvatska (4-2-3-1): Kotarski - Sigur, Franjić (od 80. Galešić), Perković, Krizmanić (od 73. Čolina) - Bulat, Pršir (od 73. Palaversa) - Šego ? (od 46. Stojković ?), Baturina, Frigan ? - Beljo (od 46. Kačavenda).

Španjolska (4-2-3-1): Tenas - Victor Gómez, Paredes, Pacheco, Miranda - Blanco (od 90+1. Fuentes), Álex Baena - Rodri (od 90+1. Barrenetxea), Sancet (od 62. Veiga), S. Gómez - Ruiz ⚽ (od 74. Oroz).

Kratko i jasno, Španjolska je bila bolja i nema tu neke velike filozofije. Tako je još jedna generacija U-21 doživjela neuspjeh na velikom natjecanju. Ti neuspjesi u ovoj dobnoj kategoriji već nam prelaze u naviku. U dvije utakmice s Ukrajinom i Španjolskom mladi Hrvati nisu uspjeli postiči niti jedan pogodak, a kad je tako, onda nisu imali niti što tražiti na prvenstvu.

Nula bodova, nula golova. To je stanje hrvatske mlade reprezentacije nakon prve dvije utakmice u Rumunjskoj, stoga će treća, upravo s domaćinima, biti samo "kozmetičke" prirode. Jedinu pravu šansu izabranici Dragana Skočića kreirali su u krajem ogleda, u 88. minuti. Frigan je mogao pogoditi za 1:1 i ostaviti nas na životu, ali teško je vjerovati da bismo čak i s izjednačenim rezultatom protiv Furije mogli nešto značajno izboriti u posljednjoj utakmici B skupine.

Nedostajalo je kreativnosti, iako su Baturina, Bulat i Pršir u nekoliko trenutaka pronašli isnpiraciju. Frigan je promašio veliku šansu, ali bio je praktički jedini napadač koji je uspio zaprijetiti udarcima, ponajviše zbog snalažljivosti prilikom zračnih duela. Zato mu se nema što zamjeriti.

Sigur i Franjić nisu držali dobar nadzor na svojoj strani pored Mirande i Sergija Gomeza, ali situacija se malo popravila u drugom dijelu. Bilo je to dovoljno za čistu mrežu do kraja susreta, ali nismo vidjeli pretjerano značajni trzaj u napadačkoj domeni, čak ni poslije Skočićevih izmjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 02:14