StoryEditorOCM
Domaći nogometnevjerojatna priča

Skandal: Uprava Dinama jednog Boysa u Ateni sakrila od policije i potom ga s nogometašima prošvercala iz Grčke?

Piše SPORT SD
3. listopada 2023. - 12:30

Nacional u svom najnovijem izdanju, od izvora bliskih vodstvu Dinama, doznaje kako se 8. kolovoza, kada se zrakoplov s Dinamovom ekipom vraćao iz Atene, nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač, u njemu nalazio jedan „slijepi putnik“. 

Naime, Nacional tvrdi da su u Grčku putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atene se vratilo njih 65. Taj slijepi putnik, kažu, bio je jedan od pripadnika Bad Blue Boysa, kojeg je vodstvo Dinama u noći krvavih navijačkih sukoba i zatim masovnog uhićivanja hrvatskih navijača prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija. Također su mu dali klupsku odjeću, a onda su ga ukrcali na charter let i doveli u Zagreb.

Kako tvrdi Nacional, riječ je o Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, zaposlenika i člana Skupštine Dinama. On je navodno nazvao Vlatku Peras u Atenu, a ona je onda poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je navodno potvrdio policiji.

image

Vlatka Peras

Damir Krajač/Cropix

"Mali je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku Peras i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po malog. Našli su ga ondje potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb", rekao je Nacionalu jedan od više izvora.

Nacional navodi i da je došlo do sukoba između Peras i Markovića, jer je on navodno od Peras tražio službenu potvrdu da ona traži prijevoz.

"Ona je njemu potpisala da ga na svoju ruku uvodi u avion", kaže izvor Nacionala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2023 01:53