StoryEditorOCM

Sjećanje na legendu: Delegacija HNS-a obilježila prvu obljetnicu smrti Miroslava Ćire Blaževića

Piše hina
8. veljače 2024. - 20:49

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obilježila je danas prvu obljetnicu smrti Miroslava Ćire Blaževića, dugogodišnjeg izbornika Vatrenih koji je putem dobrih spominjanja otišao 8. veljače prošle godine, objavio je HNS na svojim stranicama.

Delegaciju su činili glavni tajnik HNS-a Vladimir Iveta, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, povjerenik za natjecanje SuperSport Hrvatske nogometne lige Josip Brezni, djelatnice iz Odjela za licenciranje Amra Peternel i Adna Mustedanagić. Pritom je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće na posljednjem počivalištu Miroslava Blaževića u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 10. veljače 1935. godine u Travniku u Bosni i Hercegovini, a hrvatska nogometna obitelj zauvijek će ga pamtiti kao izbornika s kojim su Vatreni započeli svoj niz sjajnih uspjeha na velikoj sceni.

Hrvatsku je reprezentaciju preuzeo 1994. godine te je s prvog mjesta u kvalifikacijama odveo na Europsko prvenstvo u Engleskoj, gdje je izboren plasman u četvrtfinale, a potom je uslijedio povijesni put prema bronci zlatnog sjaja, na premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu, u Francuskoj 1998. godine.

Vatrene je vodio do 2000. godine, a među brojnim trenerskim poslovima ističu mu se oni na klupi Irana, Bosne i Hercegovine, Dinama, s kojim je uzeo opjevani naslov prvaka države 1982. godine, Rijeke, Osijeka, Varteksa, Hajduka, Zagreba, Grasshoppera, Nantesa i PAOK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:18