StoryEditorOCM
Domaći nogometzamjena već stigla

Šimunić u Australiji odlučuje prekida li karijeru

Piše PSD.
24. prosinca 2013. - 17:49
U utorak navečer do detalja su analizirani svi liječnički nalazi i Jeremy Taravel (26), francuski stoper, sada već bivši igrač belgijskog Lokerena, potpisao je ugovor s Dinamom na 4,5 godine.

- Jako sam sretan što sam došao u Dinamo i što se sve ovako završilo. Želim se zahvaliti navijačima i svima u Lokerenu gdje sam proveo krasne godine, ali došlo je vrijeme da karijeru nastavim negdje drugdje. Znam da je Dinamo veliki klub u kojem se osvajaju trofeji i igraju europska natjecanja, jedva čekam početak priprema i utakmica - kazao je nakon potpisivanja ugovora Taravel.

Inače, novi stoper Modrih je u utorak praktički cijeli dan proveo na liječničkim pregledima jer su se u Dinamu željeli uvjeriiti da je posve psihofizički spreman za potrebe Dinama. U plavom klubu ništa nisu prepustili slučaju, zato su se nalazi pregledavali do najsitnijih detalja, što je pak uzrokovalo da se ugovor potpiše tek u večernjim satima. Taravel će se pojaviti na prozivci Modrih, 8. siječnja.

- Dugo smo ga pratili, zadovoljni smo njegovim igračkim kvalitetama, ali i onim van terena. Taravel je tip stopera kakvog smo tražili, visok, snažan i jak u skoku, čak može igrati i braniča. U svakom slučaju sam siguran da će donijeti mnogo toga dobrog našoj momčadi u zadnjoj liniji - rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Nakon što je doveden Taravel postavlja se pitanje tko će biti drugi stoper?

Naime, Josip Šimunić će za vrijeme zimskog odmora u Australiji u razgovoru s obitelji odlučiti hoće li nastaviti nogometnu karijeru ili će kopačke pospremiti u arhivu. Informacije iz Maksimirske 128 govore da nitko ne zna kakva će biti Šimunićeva odluka.

Međutim, činjenica da se šapuće kako bi Modri željeli dovesti još jednog stopera govori u prilog zaključku da bi Šimunić ipak mogao kazati “hvala gospodo, bilo je dosta”. Upravo to možebitno ulaganje u novog stopera moglo bi biti odgovor na pitanje o Šimunićevoj budućnosti.

SN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 19:19