StoryEditorOCM

Šibenik zakazao u najvažnijoj utakmici polusezone, sada zaostaju pet bodova za vodećim

Piše Krešimir Gulin
19. studenog 2023. - 16:42

U najvažnijoj utakmici polusezone nogometaši Šibenika sasvim su zakazali. Momčad trenera Marija Carevića podbacila je u svim segmentima igre i apsolutno zasluženo izgubila veliki drugoligaški derbi. Tako da Zrinski sada slavi lijepih pet bodova prednosti na vrhu tablice u odnosu na Narančaste.

U prvom poluvremenu Zrinski je u potpunosti nametnuo svoj stil igre. Bio je to silno fizički nogomet, s puno duela i agresije. U takvoj konstelaciji snaga Šibenik se nije snašao. Točnije, Narančasti su potpuno izgubili bitku na sredini terena.

Ne pamtimo nekih 45 minuta u ovoj sezoni u kojima je momčad trenera Carevića bila toliko napadački nemoćna. Narančasti su uspjeli tek jednom ozbiljnije zaprijetiti domaćinima.

Bilo je to u 37. minuti kada je obrani Zrinskog pobjegao Božić, no nije imao koncentracije za pravi završni udarac, pa je njegov pokušaj lako obranio vratar Stanić.

Ruku na srce, nije ni Zrinski bio pretjerano opasan. Ali, domaćini su uspjeli iskoristiti jedan dar Šibenčana, točnije Kolege koji je grubo pogriješio.

image

Mario Carević

Vlado Kos/Cropix

Umjesto da ispuca čistu loptu, branič Narančastih je komplicirao, što je kaznio ponajbolji napadač lige Dogan i odmjerenim udarcem s 20-ak metara pogodio donji lijevi kut Đakovićevog gola. Tako je iz prigodama skromnog prvog dijela Zrinski izašao kudikamo zadovoljniji.

Odmah na početku drugog poluvremena Carević je pokušao probuditi svoj vezni red te je umjesto Roce uveo Marijanovića. Šibenik je i u nastavku, međutim i dalje jalov i bezopasan. Navelo je to Carevića da pokuša nešto promijeniti uvođenjem braće Brajković.

Međutim, nisu se Brajkovići ni zagrijali, a Zrinski je poduplao vodstvo. Nakon prekida Šibenika koji je mogao biti izgledan, sijevnula je kontra domaćina. Završio ju je Pekarić preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u Đakovićevu malu mrežu.

Drugi gol ‘nokautirao‘ je Šibenčane koji do kraja utakmice nisu uspjeli složiti niti jednu suvislu akciju kojom bi pokušali zakomplicirati stvari za Zrinski. S druge strane, domaćini su bili čvrsti u defanzivi te su mirno zadržali veliku pobjedu.

Zrinski - Šibenik (1:0)

OSIJEK- Stadion u Gradskom vrtu. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Strijelci: 1:0 Dogan (29.), 2:0 Pekarić(60.)

Zrinski: M. Stanić, Unušić, Tadić, Ćubel, P. Stanić, Stranput, Horvat, Pekarić (od 90. Kuprešak), Korov (od 80. Jelavić), Dogan (od 80. Mujagić), Pejić (od 63. Svržnjak).

Šibenik: Đaković, Ćosić (od 63. Bačelić- Grgić), Gačić, Dujmović, Kolega (od 58. B. Brajković), Pozo, Roca (od 46. Marijanović), Cvijanović, Majić, Božić (od 85. Laća), Torres (od 58. R. Brajković).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:38