StoryEditorOCM
Domaći nogometratnik i lider

Šibenik finalizirao dugo očekivani transfer: Indijac Sandesh Jhingan na Šubićevcu, potpisao jednogodišnji ugovor

18. kolovoza 2021. - 16:43

Kapetan indijske nogometne reprezentacije, 28- godišnji Sandesh Jhingan i službeno je postao novi igrač Šibenika. Narančasti su u srijedu i službeno objavili kako je Indijac potpisao ugovor do konca 2022. godine s mogućnošću produženja na još jednu sezonu.

Koliko će taj stoper igrački pomoći Šibenčanima ostaje vidjeti. Igor Štimac, izbornik Indije, izjavio je kako je riječ o ratniku i lideru na terenu. Međutim, napomeno je kako se radi o nogometašu koji itekako ima mjesta za tehnički napredak.

No, u svakom slučaju Jhinganov angažman je marketinški odličan potez za Šibenčane. Otkako je prije nekoliko dana objavljeno kako prvi Indijac u povijesti HNL- a stiže u Krešimirov grad 'zapalile' su se društvene mreže kluba sa Šubićevca.

U samo par dana dvostruko je porastao broj pratitelja Narančastih i to uglavnom zbog novih 'prijatelja' iz Indije.

Naime, Sandesh je velika zvijezda u mnogoljudnoj zemlji, a 2014. godine izabran je za najboljeg nogometaša Indije. No, prije dvije godine imao je tešku ozljedu ligamenata i oporavak je trajao čak 13 mjeseci. Praktički, polako se mora vraćati ozbiljnom nogometu.

Kako se doznaje, Sandesh je imao ponude iz Austrije i Grčke, no na kraju je završio u Šibeniku. Njagov san je bio zaigrati u Europi. Imao je petogodišnji ugovor s tamošnjim ATK Mohun Baganom, koji je potpisan prošle godine. U ugovoru je stajala klauzula da će ATK pustiti Jhingana ako mu stigne ponuda iz Europe.

I na koncu je završio u Šibeniku. Ponavljamo, još jedan odličan marketinški potez kolumbijskih vlasnika Šibenika koji su već dovodili igrače Reala, Intera, Atalante... Samo je pitanje hoće li sve završiti na marketingu, ili će i španjolski trener Mario Rosas imati koristi od Indijčevog dolaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 19:29