StoryEditor

Šibenčani, proći ćete poput Hajduka!

Piše PSD.
7. kolovoza 2009. - 11:18

U Stanovima nerijetko s pravom znaju kazati kako su jedan od onih klubova koji unutar seniorske momčadi imaju najviše svojih igrača.

Šime Maruna spada u skupinu “naše dice“ koja strpljivo čekaju prigodu, pa je i dočekaju. Nedavno je Maruna upisan u “zlatnu“ knjigu, i on je sudjelovao u velikoj pobjedi protiv Hajduka na Poljudu.

- Iskreno, još nisam svjestan ostvarenoga rezultata. Posebice stoga jer su nas uoči Splita svi otpisali i mislili kako će nas “bijeli“ potopiti. Ispalo je drukčije i zato me to čini neobično sretnim. Ne pobjeđuje se Hajduk svaki dan - veselo će Šime.

Dalibor Zebić je nakon katastrofe u ogledu s Cibalijom (0:3), odlučio promijeniti formaciju, pa je posegnuo baš za Marunom koji je ogled s Vinkovčanima pratio s tribina.

- Eto, nije me u toj utakmici dopala ni klupa, kamoli minute u igri. Ali, nikad se ne bunim, jest proživljavam to u sebi na samo meni poznat način, o čemu ne bih previše. Nije lako kad si na tribini. Izjeda! No, znao sam da će doći i mojih pet minuta.

- Čim me je trener stavio u igru u provjeri protiv Primorca u Biogradu, slutio sam kako ima ozbiljne namjere kad sam ja u pitanju. Obistinilo se! Istina, otvorio se prostor zbog izostanka Josipa Bilavera, što je zasigurno pospješilo moj ulazak u prvih jedanaest, no važno je da sam opravdao povjerenje.

Hoće li dobiti svoje mjesto u sredini terena i protiv Šibenika, teško je pretpostaviti, jer svaki suparnik traži odgovarajuću taktiku.

- Uvijek se nadam da ću jurnuti od prve. Ukoliko bude drukčije, opet dobro. Šibenčani su pravi izazov, jer njeguju iznimno čvrst i discipliniran nogomet. Znaju se pritajiti i onda sijevnuti kontrom. Nikad nam nisu baš previše ležali. Znam neke njihove igrače iz juniorskih dana, doista su prava nogometna klapa.

Imao je dvadesetogodišnji Šime već prigodu igrati protiv susjeda, ostvario je pritom polovičan uspjeh.

- Jednom su nas u Stanovima dobili s 2:0, nismo izgledali nimalo dobro što su oni znalački iskoristili. Drugog se pak dvoboja sjećam po dobrom jer smo pogotkom Marina Tomasova u 54. minuti stigli do važnih bodova. I u toj su nas utakmici prilično namučili. Sad smo mi bez Marina, ali su i oni podosta promijenili momčad.

- Nema ih više od polovice od lanjske sezone. Međutim, to ne znači da nisu opasni. Njeguju i dalje igru s puno trke. Uvijek su ti za petama.

Šibenčani u Stanovima najavljuju i svog glavnog aduta - Ermina Zeca.

- Čitam kako će zaigrati baš protiv nas, što će našu obranu dodatno natjerati na oprez. Čujem da odlično igra i Dajić, da je brz kao strijela. Eto nam onda posla preko glave. Nije nevažno kazati kako će Šibenčani zapeti i zbog činjenice da su u posljednji trenutak ostali bez trenera Ivice Kalinića.

- Sad će imati dovoljno želje za dokazivanjem. Što se nas tiče, u sustavu 3- 5- 2 igramo puno bolje i sigurnije, pa ne mislim da će nam se ponoviti Cibalija. Moramo naplatiti trijumf u Splitu - veli Maruna.

dražen žura / epeha 

Izdvojeno

28. svibanj 2020 01:11