StoryEditorOCM
Domaći nogometnema euforije

Sergej Jakirović upozorava: Znam što nas čeka u Solunu, krenut će od prve sekunde

Piše sport sd
7. ožujka 2024. - 23:32

Veliku su radost dinamovci priuštili svojim navijačima u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Na maksimirskom stadionu stradao je solunski PAOK s 2:0, a oba pogotka postigao je kapetan Bruno Petković.

Trener Sergej Jakirović upozorio je na zahtjevan uzvrat koji je pred Modrima:

- Hvala predivnoj publici, stvarno su nas nosili 90 minuta. Mi smo bili stabilni, ispalo je da se radilo o čvrstoj ekipi, a mi možemo biti zadovoljni rezultatom. Čeka nas zahtjevan uzvrat, ali mi smo spremni, tamo će nas čekati teško gostovanje. Kada smo ovako koncentrirani, lopta nas sluša. Možemo biti zadovoljni jer je PAOK iznimno kvalitetna momčad. U pripremi smo naglašavali da je njihov napadački trio iznimno kvalitetan, dali su zajedno 66 golova, ali mi smo ih limitirali. Imamo mi tu još mjesta za napredak, obrambeno možemo još bolje stajati jer oni jako dobro napadaju prostor. U Solunu očekujem pritisak od prve sekunde, znam da će nas odmah napasti, a mi to moramo dobro iskontrolirati. Par puta smo se i sami upucali, moram priznati... - poručio je Jakirović.

Uzvrat je za tjedan dana 14. ožujka na solunskome Toumba stadionu.

Bruno Petković od večeras je, uz Erana Zahavija, najbolji strijelac Konferencijske lige sa sedam golova. Junak Dinamove pobjede nad PAOK-om ponudio je svoje dojmove velike maksimirske večeri.

- Bilo je jako važno stvoriti prednost u ovih prvih 90 minuta, to smo ostvarili. Jako sam zadovoljan kako je momčad reagirala, odigrali smo stvarno pragmatičnu utakmicu - rekao je Petković za Arena sport.

Zabili ste dva pogotka, dobro ste ispratili pogreške suparnika?

- To mi je posao, moram to i češće raditi, da pomognem ekipi dubinom i prostorom, jako mi je drago zbog pobjede.

Prvi ste strijelac Konferencijske lige?

- Jako lijepa brojka i statistika, ali ponavljam, momčadski uspjeh mi je uvijek bio na prvom mjestu. Jedan ili dva gola neće definirati jesam li bolji ili lošiji igrač.

Slijedi uzvrat, ništa nije gotovo?

- Apsolutno, ništa nije gotovo, PAOK je nezgodan, stvorili su par prilika, stavili nas u tešku situaciju, ali pokazali smo da smo ozbiljna momčad. Oni su pokazali da ništa nije riješeno i zato moramo ozbiljno ući u drugih 90 minuta. Vjerujemo u prolazak.

Dario Špikić:

- Bila je ovo stvarno prekrasna večer koju smo okrunili pobjedom. Od počeka smo dobro kontrolirali utakmicu, a njihova pogreška i Petkovićev gol su nas pogurali. Bila je ovo naša odlična partija protiv jedne odlične ekipe.

Stefan Ristovski:

- Odigrali smo taktički dobru utakmicu, ali imamo još jedan susret. Bit će teško, radi se od dobroj ekipi i morat ćemo sigurno još jednom odigrati ovakvih 90 minuta. Kad su u pitanju ovakve utakmice svaki gol znači. Imamo rezultat, ali ponavljam, trebat će nam još jedna ovakva izvedba.

Petar Sučić:

- Odigrali smo dobru utakmicu, taktički smo se držali plana, znali smo da ih možemo ugroziti i igrali smo utakmicu na pobjedu i da ostvarimo prednost pred uzvratni susret. Pobijedili smo 2:0, fina prednost, ali prva utakmica je tek gotova i moramo se potruditi da za vikend opet obradujemo naše navijače u HNL-u, a onda pripreme za uzvrat. Ništa nije gotovo.

Ganjali ste i drugi gol?

- Na poluvremenu smo se dogovorili da nećemo stati na jednom golu i da se ne smijemo povući, jer suparnik je bio dobar, ali stalno smo tražili drugi gol i zabili ga, priveli utakmicu mirno kraju. Ostavili smo ih bez prave prilike.

Osjećaj pred punim tribinama?

- Već sam prije utakmice naglasio da je velika motivacija, nevjerojatan osjećaj. Pogotovo kada pobijedite. Divna europska noć, hvala navijačima na podršci kroz čitavu utakmicu, pozivam ih i u nedjelju da dođu u istom broju - zaključio je Sučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:31