StoryEditorOCM
Domaći nogometnokaut u maksimiru

Sergej Jakirović: Teška večer za nas. Morao je stati jednom naš niz nepobjedivosti

Piše sport sd, s.a.
13. rujna 2024. - 22:48

"Teška večer za nas", bile su prve riječi Sergeja Jakirovića nakon poraza njegove momčadi od Hajduka (0:1) na Maksimiru.

- Manje-više smo kontrolirali sve, Hajduk nam nije radio probleme, možda više u otvaranju igre gdje nismo imali kvalitetan pritisak. Spor nam je bio protok lopte i kretnja bez lopte. I ono što smo izradili, jako brzo i nestrpljivo smo završavali. Moglo se puno bolje razigrati. Odlučio sam ubaciti drugog napadača na poluvremenu, kontrolirali smo sve, ali iz neopreznosti, nakon duge lopte i kornera smo primili gol. Imali smo preko Kulenovića i Pjace i Roga šanse, nismo zabili. Moramo se sad pomiriti s porazom, iako je teško - rekao je trener Modrih za Max Sport.

O šansama koje je propustio Rog:

- Mislim da mu je prvi put lopta odskočila, drugi put je promašio okvir, ali to su bile matne situacije. Da smo to zabili, bilo bi drugačije.

O tome kako podići momčad za Bayern i Ligu prvaka:

- Rekao sam da smo svoje u Europi već napravili, ali ne treba sad otići u Ligu prvaka u nekom samozadovoljstvu. Možda nam je trebao šamar da se probudimo iz euforije. Momci su fokusirani, ne mogu ništa reći, ali ovo nije bila naša večer. Nažalost, dogodilo se baš u derbiju. Treba ići dalje, prvenstvo je dugo, maksimalni fokus jer bez prvenstva nema Europe.

O kraju dugog niza neporaženosti:

- Morao je stati jednom. Treba sad početi novi, bit će teško jer igramo Ligu prvaka, ali moramo što prije ovo popraviti.

Sergej Jakirović, trener Dinama, govorio je tiho, polagano na službenoj tiskovnoj konferenciji:

- Teška večer za nas. Smatram da smo manje-više dobro kontrolirali susret. Nisam bio zadovoljan protokom lopte, igrom bez lopte, kretanjem u prostor, a ono što je došlo u blizinu kaznenog prostora nismo dobro iskoristili, žurili smo. U drugom poluvremenu smo ubacili drugog napadača, pa primili smo gol iz neopreznosti, ostavili smo Livaju samog. Imali smo onda šanse, Kulenović glavom, Rog dvije, Pjaca jednom. Kad sve zbrojim izgubili smo utakmicu iz jedne neopreznosti. Imali smo mi dosta neraspoloženih pojedinaca, ali to ćemo interno proanalizirati, pa i grešku Theophilea...

Boli ovaj poraz?

Svaki boli, osobito u derbiju. Nastala je euforija, upozoravao sam da svi pričamo samo o Bayernu, a ja sam pričao da je prvenstvo važnije od svega. Možda nije ni loše da smo dobili šamar i da se spustimo na zemlju i nastavimo raditi kao prije.

Je li Dinamo preoprezno ušao u derbi?

Ne igraju uprave, nego igrači na terenu. Ne znam je li bilo preoprezno, više je falilo fluidnosti i kretanja bez lopte, intenziteta. To je izostalo.

Što biste promijenili sad kad je sve gotovo?

Lako je biti general poslije bitke. Morat ću pogledati utakmicu da dobijem širu sliku. Odlučili smo se za ono što smo mislili da je najbolje, plus igrači s klupe, koji ti mogu donijeti energiju. Besmisleno je sad o tome razglabati.

Dva derbija, a nijedna pobjeda, to je premalo?

Naravno da je premalo, ali imali smo danas nekoliko čistih šansi. Da smo zabili onu veliku, mislim da bismo okrenuli rezultat. Kontrolirali smo, oni su igrali očekivano i nisu nam radili previše problema. Bili jesu u dobrom bloku, ali nama je falilo malo te veće energije da ih probijemo i ozbiljnije ugrozimo - govorio je Jakirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 23:49