StoryEditorOCM
Domaći nogometvelika pobjeda

Sergej Jakirović presretan: ‘Ušli smo u povijest, a taj podatak nisam ni znao, sjajno!‘

Piše sport sd
15. veljače 2024. - 23:29

Dinamo je priredio malo iznenađenje Real Betisu. Bruno Petković strijelac je jedinog pogotka na utakmici, stoga će Modri na Maksimiru braniti 1:0 prednost iz Seville. Izvrsna disciplina u obrambenom i veznom redu zatvorila je sve rute Španjolcima, a Petković je pronašao svoj trenutak u 76. minuti realizacijom kaznenog udarca.

Trener Modrih Sergej Jakirović nakon susreta je sažeo dojmove za mikrofon Arenasporta.

- Odigrali smo taktički odličnu utakmicu. Čestitam svojim nogometašima, odigrali su jako dobro i disciplinirano. Nije bilo nimalo lagano kao što možda izgleda, Betis je dobra ekipa i ovoje samo prvo poluvrijeme. možemo imati posjed i kombinirati, a u nekim situacijama biti još opasniji, pogotovo u prvom poluvremenu. Volio bi samo da više šutiramo prema golu, imali smo nekoliko situacija u kojima smo trebali šutirati, a ne ići na minijature i slično. Okrećemo se daljnjim utakmicama, slijedi nam Varaždin.

Je li plan bio čekati kontru?

- Naravno, najavio sam da moramo smanjiti međuprostore, to je bio ključ. Neke stvari su uspijevale, neke je Betis zaustavio svojom kvalitetom, ali nismo im dozvolili mnogo šansi iz igre.

Je li ovo najveća pobjeda u vašoj karijeri?

- Ja volim svaku pobjedu i svaka mi je utakmica s Dinamom izrazito važna. Navijači žele pobjede, to je sasvim normalno. Sigurno mi je ovo jedna od dražih pobjeda. Betis će morati više riskirati na Maksimiru ako želi proći, mi ćemo se pripremiti i vidjeti što možemo popraviti te pokušati proći pred našom publikom.

Ovo je prva pobjeda za Dinamo ikada gledamo li španjolska gostovanja...

- Nisam to ni znao, sjajno! Mi u Hrvatskoj volimo povijest, pa neka smo ušli u povijest.

Slavlje je za mikrofon Arenasport-a prvi prokomentirao Stefan Ristovski, koji je odigrao čitavih 90 minuta.

- Što reći, velike su emocije, velika pobjeda. Drago mi je da su svi vidjeli što znači Dinamo. Kad je najteže, pokazali smo karakter. Ništa nije gotovo, treba odigrati još 90 ovako pametnih minuta. Nadam se prolazu. Odlična utakmica s naše strane, bili smo čvrsti, prekidali njihove kontre... Bili smo spremni i "živi", imali smo dosta šansi iz kontra napada i na kraju zabili iz penala - kazao je Ristovski, pa podcrtao.

- Dinamo već dugi niz godina igra u Europi, ali nažalost se kod nas malo cijene. Neke stvari se zaboravljaju. Mi ćemo nastaviti šutjeti i raditi, teren je najbolji pokazatelj u ovoj priči.

- Velika pobjeda za nas. Imali smo motiv sami sebi dokazati, htjeli smo pokazat da smo vrijedni. Na pola puta smo, ne trebamo se još veselit. defenzivno smo odigrali odlično, znali smo gdje oni prijete, vrhunska su momčad. Odigrali smo muški - dodao je Marko Bulat.

Zatim je i Mauro Perković sažeo dojmove.

- Jako teška utakmica, vjerovali smo kada nitko nije i pokazali kvalitetu. Ali, na zemlji smo i već razmišljamo o Varaždinu. Imamo malo problema sa ozljedama i sa svime, sklapamo sve u hodu i trudimo se igrati najbolje što možemo. Najbitnije je bilo da držimo nulu i znali smo da će se nešto otvoriti. Dali smo sve od sebe i vratilo nam se. Pokazali smo da se možemo nositi s ovakvom ekipom, pozivam sve na Maksimir jer stvarno nam treba pobjeda. Moramo ostati hladni i ići korak po korak, samo tako možemo nešto napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:03