StoryEditorOCM
Domaći nogomettužna večer

Sergej Jakirović nakon katastrofe u Solunu: Moji igrači su se bojali uzeti loptu

Piše sport sd
14. ožujka 2024. - 21:29

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige. U uzvratnom susretu osmine finala izgubili su na gostovanju u Solunu od PAOK-a s 1:5 te tako ispustili prednost od 2:0 stvorenu u prvoj utakmici na Maksimiru.

Težak je to poraz za trenera Modrih Sergeja Jakirovića:

- Mislim da smo podbacili u svim segmentima, bili smo mlaki i nismo uspjeli uspostaviti posjed. Bili smo očajni u prekidima, to se mora priznati. U drugome dijelu pokušali smo zabiti gol, taj je gol mogao sve preokrenuti. Uspostavili smo ravnotežu, a onda smo primili novi gol. Takve se stvari ne smiju događati na ovom nivou. Na kraju još i taj jedanaesterac... Morali smo čestitati suparniku.

Nastavio je konstatacijom da njegovi igrači "nisu imali pravi odgovor".

- Rekao sam da moramo ponoviti utakmicu u Maksimiru. Ali ono što me najviše iznenadilo, moji su se igrači bojali uzeti loptu, prvi put sam to sada vidio od njih. Možda je na njih utjecala i atmosfera na stadionu. Međutim, nismo preuzeli odgovornost i zato smo primili golove. Jedina svijetla točka bio je taj gol, počeli smo igrati protočnije i opasnije, no nažalost Špikić nije uspio zabiti onu šansu... Velika prigoda je propuštena, jedina smo hrvatska momčad u ovoj fazi natjecanja, no sad se moramo okrenuti prvenstvu i svemu onome što nas čeka nakon ovoga - zaključio je Jakirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:33