StoryEditorOCM
Domaći nogometveliki povratnik

Sad je i službeno: Zoran Zekić se vratio u Osijek

Piše Hina
10. listopada 2023. - 21:06

Aktualni albanski prvak Partizani službeno je obznanio kako je hrvatski strateg Zoran Zekić napustio klub iz Tirane te je preuzeo trenersku klupu hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka.

Vraća se tako u rodni Osijek 49-godišnji Zoran Zekić koji je u tom klubu počeo igračku karijeru, a potom je kao trener radio od 2015. do 2019. godine.

Veliku većinu aktualne sezone u Osijeku je trener bio Stjepan Tomas koji je nedavno morao otići uslijed krize. Naime, Osijek je bio bez pobjede u HNL-u tijekom pet utakmica u nizu. Privremeno je na klupu sjeo Ivo Smoje koji je prošlog vikenda taj crni niz prekinuo, a Osijek je pobijedio Rudeš na domaćem terenu s 3-0.

Osim u Osijeku Zekić je kao trener radio u moldavskom Šerifu, u dva navrata te u mađarskom Diosgyoru. Od 2021. do 2023. godine bio je trener Slaven Belupa kojeg je napustio krajem prošle sezone i potom preuzeo Partizani gdje se zadržao tek nekoliko mjeseci, do povratka u Osijek.

Osijek je trenutačno peti na prvoligaškoj ljestvici. Ima sedam bodova manje od vodeće Rijeke, šest manje od Hajduka te četiri manje od Dinama. Ispred je i Gorica koja ima bod više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:25