StoryEditorOCM
Domaći nogometstari partneri

‘Sa Stevenom Gerrardom sam pričao o Hajduku, zna puno... A mome sultanu je Liverpool kao Gospa Sinjska‘

Piše S. A.
28. srpnja 2023. - 12:24

Zanimljiva slika stiže iz Čakovca, na stadionu Međimurja, naš Splićanin, hajdukovac, nekoć golman, danas trener Vjeran Simunić zvani Bezbi i - slavni Steven Gerrard, legenda Liverpoola, danas i sam trener. Nogometna raskrižja donesu neobične priče.

Simunić i Gerrard, kao stari prijatelji.

- Sjetio se da smo se našli i prije desetak godina na Brunejima, tamo je bio Liverpool... A Liverpool je za moga gazdu na Brunejima, moga sultana, važan kao Gospa Sinjska. Liverpool mu je zakon i božanstvo. Kad sam mu poslao ovu sliku da sam opet s Gerrardom, oduševio se... - priča nam Simunić.

Na Brunejima je, da podsjetimo, proveo četiri godine, a sad sa Gerrardom u Čakovcu kaže da je lako pronašao dodirne točke i da su popričali:

- Baš smo se lepo pospominali, kako bi rekli moji Međimurci. Spominjali smo i Slavena Bilića i Hajduk... Zna Gerrard puno o svima nama - priča nam Simunić.

Gerrard vodi Al Ettifaq iz Saudijske Arabije i taman mu je stigao i Moussa Dembele, pojačanje, trenirali su na pripremama u Svetom Martinu na Muri, a utakmice su igrali u Čakovcu. Protiv Rabotničkog, između ostalih.

-  Mogao sam mu ponudit da zaigraju i protiv moga Međimurja, ali dali bi nam puno, previše golova. Ne bi utakmica imala smisla - kaže nam Vjeran.

Simunić je trener u Međimurju, tko zna koji po redu klub, ali sa 70 na leđima pun je ambicija:

- Dižemo Međimurje od nule i konačni cilj je povratak u prvu ligu. Polako, ali sigurno. Nisam još produžio ugovor, ali hoću, dogovorili smo se - rekao nam je Simunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:52