StoryEditorOCM
Domaći nogometZadatak za upravu

Riješite Rogićev status na vrijeme! I u Osijeku je pokazao koliko je važan za momčad, a ugovor mu istječe na ljeto...

Piše Krešimir Gulin
20. ožujka 2023. - 12:14

Da je Damir Čanadi, trener Narančastih, fetivi Šibenčanin onda bi na pitanje o borbi za opstanak u ligi odgovorio: ‘Još je Jure u duboku’.

Pošto je Čanadi rođen u Austriji gdje su njegovi roditelji porijeklom iz Pakraca otišli trbuhom za kruhom onda na tu temu govori ovako:

- Bit će gusto, uvijek su borbe za ostanak takve. Imam u tome iskustva i iza austrijske lige. To sam govorio i kad sam se vratio u Šibenik i to ću govoriti sve do kraja sezone. Ili, dok matematički ne osiguramo glavni cilj. Važno je da je sve u našim rukama, makar da imamo i bod prednosti nad Goricom te da sami odlučujemo o svojoj sudbini - govori trener Šibenika.

Međutim, na Šubićevcu je perspektiva glede opstanka kudikamo vedrija nakon dva pozitivna rezultata protiv jakih suparnika Dinama i Osijeka. Podsjetimo, uoči reprezentativne stanke Šibenik je opet na plus osam ispred Gorice, a bilo je ‘čupavo’ nakon onih famoznih 5:4 Turopoljaca kontra Istre kada su se spustili na samo minus četiri:

- Mi nismo došli u Osijek igrati na 0:0, nego pobijediti. U konačnici, moramo biti zadovoljni rezultatom, pogotovo što je Osijek imao kazneni udarac. Međutim, bili smo dobro organizirani. Praktički, nismo domaćinima dozvolili da slože ‘mrtvu’ šansu. Oni su pokušavali dugim loptama na Miereza, kojeg nije lako čuvati, ali mi smo to dobro radili. Posebno bih pohvalio Mesu koji je neplanirano uskočio na stopersku poziciju umjesto Perića koji se ozlijedio na zagrijavanju. Na kraju je Kolumbijac odigrao nez greške. To je još jedan dokaz da imamo kvalitetu i široki igrački kadar. Na tome možemo graditi optimizam za iduće susrete - izjavio je Čanadi.

Premda je trener Šibenika apostrofirao Mesu, apsolutni junak Narančastih u Gradskom vrtu bio je vratar Lovre Rogić. Momak iz Vrane po tko zna koji put pokazao je zavidnu klasu. Stoga će čelniku Šibenika Željku Karajici i sportskom direktoru Hrvoju Kulušiću jedan od primarnih zadataka biti rješavanje statusa kapetana Rogića, kojemu ugovor istječe na ljeto.

Nikom na Šubićevcu ne bi dobro sjelo da se s Rogićem ponovi situacija poput one s Nediljkom Labrovićem koji je bez odštete napustio Šibenik i preselio u Rijeku.

Spomenimo da su nakon Osijeka nogometaši Šibenika dobili slobodno do četvrtka. Odmor će im dobro doći, budući da ih nakon dvotjedne prvenstvene pauze čeka ‘paklen’ raspored.

Najprije Hajduk u prvenstvu, potom Dinamo u polufinalu Kupa. Nakon toga gostovanje u Rijeci i naposljetku dvoboj koji bi mogao ‘parati gaće’ - Gorica na Šubićevcu, 14. travnja. Rekli bismo - travanj istine je pred Šibenčanima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 22:50