StoryEditorOCM
Domaći nogometosmina finala

Rijeka ipak izborila četvrtfinale Kupa: drugoligaš ih šokirao, ali povratka nije bilo, favoriti ekspresno odgovorili

Piše HINA
5. prosinca 2023. - 16:35

Nogometaši Rijeke plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog kupa, oni su u susretu osmine finala u Vinkovcima svladali domaćeg drugoligaša Cibaliju s 3-1 (1-0). Dvostruki strijelac za Rijeku bio je Franjo Ivanović (32, 73), jedan je gol dodao Alen Grgić (84), dok je za domaće precizan bio Karlo Miljanić (75).

Rijeka je terensku inicijativu u prvom poluvremenu materijalizirala u 32. minuti, Petrović je ubacio u kazneni prostor gdje je Hodža smirio loptu za udarac Ivanovića koji je pogodio mrežu preciznim udarcem s 15-ak metara.

Kada je Ivanović svojim drugim golom na utakmici u 73. minuti povisio na 2-0 činilo se kako je priči kraj. Nakon ubacivanja iz auta stvorila se gužva pred domaćim vratima, prvi pokušaj Ivanovića i udarac Jankovića su blokirani, ali lopta se odbila ponovno na nogu Ivanoviću koji je s dva metra zatresao mrežu.

image
Vlado Kos/Cropix

Traži se još jedan

No, samo dvije minute potom Cibalia se vratila na pogodak zaostatka. Vratar Rijeke Zlomislić kratko je odbio slobodni udarac izveden iskosa, a najbrže je na odbijanac reagirao Miljanić i smanjio na 2-1. Ipak, potpunog povratka Cibalije nije bilo, u 84. minuti obrana domaćih nije dobro reagirala na jednu dugu loptu, samo kratko odbila na udarac Grgića koji je iskoristio priliku za pogodak za konačnih 3-1.

Još ranije su plasman u četvrtfinale izborili Hajduk, Rudeš, Osijek, Dinamo, Gorica i Lokomotiva, dok će posljednji četvrtfinalist biti poznat nakon dvoboja Varaždina i Istre 1961 koji je na programu od 16 sati. Ždrijeb četvrtfinalnih parova održat će se 11. prosinca.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:56