StoryEditorOCM
Domaći nogometmladi trio

Riječani i Osječani ‘upecali’ talente u splitskom bazenu. Kako se sve to dogodilo ispred nosa Hajduka?

16. siječnja 2022. - 20:00

Trojica su mladih nogometaša ovih dana napustila splitski bazen i odlučila svoju karijeru gradit kroz Rijeku, odnosno Osijek!

Doduše, mali Marko Okuka (2007. godište), vezni igrač, član stobrečkih Uniona (škola nogometa) i Primorca koji su spojeni u jedan klub, tek će na ljeto otići u Osijek, ali je potpisao ugovornu obvezu i iz Uniona su objavili sliku s Nenadom Bjelicom, rekli bismo da je uslikana u hotelu Le Meridien Lav za nedavne prvenstvene posjete Osijeka Splitu, odnosno Hajduku...

Marino Kukoč (17), još jedan vezni igrač, prvi je krenuo u avanturu ovih dana, pisali smo tome, potpisao je iz redova Splita u – Rijeku i njega je kao dobar potencijal i karakternog momka nahvalio Hrvoje Vejić koji mu je lani bio trener, Vejić je, naime, bio pomoćnik u stožeru prve momčadi Splita.

Treći na popisu je Duje Dujmović, iz Solina, on je najstariji u rečenom trojcu, 2003. godište, iz Solina je otišao u – Rijeku, stoper koji je igrao i za prvu momčad Solina nekoliko drugoligaških utakmica. Za njega se napominje kako ga Rijeka, bude li ga slala na posudbu (teško će odmah do prve momčadi), mora dati na kaljenje natrag u Solin...

Rijeka se revanšira

Kako se sve to dogodilo ispred nosa Hajduka? Skautima? Dogodilo se. A nije da nisu znali. To je bitno i samo to treba notirati: u Poljudu svu trojicu nisu tretirali kao svoj prioritet.

Možda su potencijalno ili eventualno bili najviše zagrijani za Dujmovića u nekoj budućoj priči, ali kako je već pokraj Jadra bilo rečeno da bi Dujmović u Rijeku, da je odlučio, iz Hajduka su digli ruke, neka njega u Rijeci...

Smatra se da je Dujmović na neki način revanš Rijeke spram Hajduka zbog odlaska Tonija Vukovića, mladića koji je ove zime iz Rijeke preselio u Hajduk. A znate tu priču o dječaku koji je premda u trenerci Rijeke slavio pogodak Hajduka na Rujevici, pa se ta priča okončala njegovim prelaskom u Poljud, u klub svojih dječačkih snova.

image
Marina Kukoča hvali Hrvoje Vejić koji ga je trenirao
Ivo Ravlić/Cropix

Kukoč bio u pogonu ‘bijelih’

Dakle, neka Dujmovića u Rijeci, a za potonju dvojicu nije bilo iskazanog interesa. Kukoč je ranije bio u pogonu Hajduka, smatraju da sad ne bi mogao uskočiti u prvu juniorsku garnituru Hajduka koja igra Ligu mladih UEFA. A što se tiče Uniona „imaju u Stobreču zanimljivijih” za Hajdukove redove.

Union se pak razumljivo pohvalio na Facebooku, „ovo je još jedna potvrda kvalitetnog rada kluba i trenera sa mladim igračima, Marku Okuki želimo sve najbolje u daljnjoj karijeri, te puno zdravlja i sreće”.

Mali Okuka je odličan, reći će mnogi, a u Hajduku imaju neke druge „unioniste” zacrtane kao prioritet.

Vrijeme će pokazati, nema druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 19:09