StoryEditor

Remijem s Litexom Dinamo završio pripreme u Turskoj

Piše PSD.
10. veljače 2009. - 10:53

Hrvatski prvak okončao je pripreme u Turskoj odigravši utakmicu bez pogodaka s bugarskim Litexom.

Lišen usluga trojice standardnih prvotimaca (Kovača, Mandžukića, Moralesa) koji su u nedjelju napustili Belek zbog reprezentativnih obaveza, Vlak je presložio momčadi. Lovren je zamijenio novog kapetana reprezentacije, Sammir se ionako bori s Moralesom za mjesto u sredini, dok je Sivonjić ordinirao po desnoj strani napada.

Unatoč remiju, Dinamo je bio bolja momčad na travnjaku u Beleku, pogotovo u drugome dijelu kada je u nekoliko navrata opasno zaprijetio Todorovu, a Šokota je pogodio i gredu. Sve bi krenulo drugim smjerom da je Sammir iskoristio sjajnu akciju u 2. minuti kada je odigrao duplo dodavanje s Balabanom i izbio sam pred vratara. Ipak, njegov udarac vratar Litexa je uspio obraniti.

Utakmica u ponedjeljak, prema našem mišljenju, dala je tri spoznaje. Najvažnija od njih je da sustav igre s tri napadača i jednim veznim, svaki imalo ozbiljniji protivnik iskoristi da nametne svoju igru i ostvari veći posjed lopte. Uvidio je to i Vlak koji je već nakon pola sata igre, u kojem je trećeplasirana momčad bugarskog prvenstva tri puta zaprijetila, izvadio Balabana i u igru ubacio Badelja.

Druga spoznaja je da se Etto strahovito diže u formi te je bio jedan od boljih pojedinaca, ako ne i najbolji, te da se Calello ovom utakmicom potvrdio kao veliko Dinamovo pojačanje.

U drugom poluvremenu “modri” su apsolutno dominirali. Iz tog razdoblja vrijedi spomenuti dva udarca Sivonjića, te pokušaj Slepičke koji su otišli pored gola. Najbolju priliku klub iz Maksimira imao je u 65. minuti kada je Hrgović pucao iz daljine, a vratar odbio do Šokote čijem se udarcu ispriječila greda. U nastavku akcije Tadić je pucao preko gola.

Pred kraj utakmice, Ibanez koji je zamijenio Hrgovića, probio je lijevu stranu, ali Sivonjić nije bio precizan. Litex je tek jednom bio opasan, nakon slobodnog udarca pokušaj Doka završio je pored vratnice.

Marijan Vlak bio je zadovoljan prezentacijom svojih izabranika.

- Igrali smo dobro, čvrsto i muški, kako se kaže. U prvome dijelu smo se možda malo previše povukli, ali smo zato u drugome pokazali kvalitetu i bili bliže pobjedi - bio je kratak rezime trenera Dinama nakon utakmice.

U utorak, već u 5.30 sati zakazan je polazak iz hotela prema aerodromu u Antalyi, odakle bi modra ekspedicija, letom preko Istanbula, tlo Zagreba trebala dotaknuti u 13 sati.

(jl)

item - id = 39879
related id = 0 -> 165873
related id = 1 -> 161767
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 09:11