StoryEditorOCM
Domaći nogometsve otišlo online

Rasprodani Poljud bodrit će ‘vatrene‘: ulaznice za Wales ‘planule’ su i prije onih za dvoboj s Francuskom

21. ožujka 2023. - 08:13

Poljud će zagrmjeti, nema uopće dvojbe da će Poljud biti krcat do vrha, dupkom pun na utakmici u subotu kad se sastanu Hrvatska i Wales.

Ulaznice su – rasprodane, već otprije se o tome govorilo, kako su karte planule rekordno brzo, čak i dva tjedna prije susreta, a sve to nam je ponovno potvrđeno, usred pojedinačnih zahtjeva koji nas sustižu, može li se još koja karta kupiti...

Ako netko otkaže ili nije na vrijeme platio, pa se on-line otvori još neko mjesto. To je teoretski moguće. No, nije ni to sigurno...

Novi su uzusi na sceni, prodaja je kompletno obavljena preko interneta i koliko se zna sve je to već otišlo.

Da malo obnovimo znanje, što to znači da je rasprodan Poljud? Kapacitet je cca 32.000 ulaznica za naše, domaće navijače. Što se tiče Velšana, oni na raspolaganju imaju oko 1300 ulaznica za jugozapad i po informacijama koje imamo bit će i gostiju na tribinama.

Mala oaza Velšana neće ometati osjećaj da Poljud ponovno kompletno diše za hrvatsku reprezentaciju, kao što je to zdušno radio i ranijih prigoda. Ostvari se uvijek upečatljiva atmosfera i ugođaj, posebna koreografija u zastavama i transparentima, okićena dodatno i raznim natpisima, golemim dresovima koji “putuju” po gledalištu.

Izbornik Zlatko Dalić na pressici je nadahnuto i ushićeno govorio kako je reprezentacija mjesto okupljanja hrvatskog naroda kako se nada da će zajedno biti sve navijačke skupine, Torcida je najavila povratak.

Zadnji put je euforija oko reprezentacije na Poljudu bila u lipnju prošle godine protiv Francuza, no stadion nije tako brzo rasprodan kao sad, kad gostuje Wales.

Fantastičan je doživljaj bio i po kiši protiv Rusije, kad se obilježio trijumf plasmana na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Hrvatska je prije samo tri mjeseca osvojila svjetsku broncu, a sad u Split dolazi otvoriti novi ciklus kvalifikacija i to prema Europskom prvenstvu, okupana ljubavlju prepune poljudske ljepotice.

Reprezentacija se, da tako kažemo, davno vratila Splitu, a protiv Walesa u subotu 32.000 ljudi disat će kao jedno, srce hrvatsko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 17:43