StoryEditorOCM
Domaći nogometsplitski čarobnjak

Pročitajte poruku znakovitog sadržaja na tetovaži Marka Livaje, naš fotoreporter je uhvatio u momentu izlaska iz igre

Piše Frane Vulas
28. studenog 2022. - 20:50

Najbolji igrač Hajduka i SuperSport HNL-a Marko Livaja uživa najljepše dane i svoje reprezentativne karijere. Nakon što je povratkom u Hajduk preporodio momčad i postao idol navijača „bijelih”, na svom prvom velikom turniru na kojem nastupa za Hrvatsku Livaja je u drugom nastupu, u prvom startu, zabio i svoj premijerni pogodak na Svjetskim prvenstvima u 4:1 pobjedi nad Kanadom. Pogodak je Livaja posvetio prije tri mjeseca preminulom ocu Milanu.

Prilikom izlaska iz igre doživio je Livaja ovacije hrvatskih navijača. Tom prilikom objektiv fotoreportera Cropixa Toma Dubraveca uhvatio je i tetovažu na njegovoj lijevoj nozi.

Istetovirana je poruka znakovitog sadržaja. Duboka, vjernička poruka koja možda i najbolje opisuje njegov nogometno-životni put u kojem se dugo činilo kako neće dosegnuti svoj potencijal, ali onda kao da se povratkom u Hajduk, doma, sve magično odjednom posložilo. I u Hajduku, i u reprezentaciji je eksplodirao.

- Bog ima plan za tebe i u to ne sumnjaj, i ono što ti je On naumio neće ti izmaknuti iz ruke. Ako nešto izmakne, znači da nije za tebe. Bar ne u ovom trenutku. Što ti je činiti? Vjeruj! I vidjeti ćeš, sve se okrene nezamislivo bolje nego si ti želio i planirao. I ne zaboravi - zahvali na svemu, jer sve je za tvoje dobro. I udarci - oni odgajaju! Suze - one pročišćuju! Padovi - da ih nije kako bih prepoznao let.

Livaja je i inače poznat po svojim tetovažama. Tako na leđima ima tetovirane simbole Splita Dalmacije, Dioklecijanovu palaču i Sv. Duju, tri lava... Ima na leđima Livaja tetoviranog i Alexa, glavnog lika kultnog filma Stanleya Kubricka „Paklena naranča”, tetovirana imena brata Mirka (na stražnjem dijelu vrata), kćerke Elizabet (na donjem dijelu trbuha)...

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2023 19:26