StoryEditorOCM
Domaći nogometmodri na vagi

Damir Krznar ostaje do daljnjega, a već u idućih tjedan dana Dinamu predstoje dva velika iskušenja

19. studenog 2021. - 11:03

U Maksimiru – status quo. Aktualno stanje podsjeća na situaciju za pokeraškim stolom, u kojoj je jedan od kockara, nezadovoljan kartama, odlučio propustiti nekoliko dijeljenja. Tako su i u Dinamu propustili prigodu za promjenom trenera. Damir Krznar ostaje – do daljnjega.

A već u idućih tjedan dana “modrima” predstoje dva velika iskušenja – subotnji ogled s Osijekom, te narednog četvrtka protiv Genka. U oba susreta Dinamu se nameće imperativ pobjede. Pritisak u prvenstvu se umnogostručio nakon poraza od Lokomotive, a bodovi protiv Belgijaca maksimirskom su klubu neophodni za ostanak u Europi. Razvidno ambicijama raste i pritisak na aktualni stručni stožer. 

Podijeljena mišljenja

Mišljenja oko (ne)smjenjivanja trenera očigledno su podijeljena. Krznaru nitko u Dinamu ne osporava znanje (bio je najuspješnijim polaznikom HNS-ove Akademije) i oni skloni njegovom talentu smatraju da bi bilo šteta “brzo ga potrošiti”. Uostalom, Dinamo niti u HNL-u, niti u Europskoj ligi nije toliko “zaribao” da bi ugrozio klupske ciljeve (osvajanje domaćih trofeja, te “proljeće u Europi”).

Drugi, manje impresionirani postignutim rezultatima spočitavaju aktualnom treneru nedostatak iskustva i karizme. Njima bi dolazak Keka bio royal flush, a trenutačno stanje doživljavaju kao – produžetak agonije...

Dinamove ovosezonske igre podložne su ogromnim amplitudama – od neshvatljivog maksimirskog poraza protiv Slaven Belupa do raskošne igre i pobjede u Genku. Nesrazmjer u prezentacijama i posve oprečan pristup igri ostavlja i dvojbu, koja (ne)podržava povjerenje u Krznara i njegove suradnike, ali i nameće osnovnu dilemu: ima li trener u igračima fanatične sljedbenike?

U valorizaciji Dinamovog učinka ove sezone treba ustvrditi i objektivne probleme na koje Damir Krznar uglavnom nije mogao (previše) utjecati. 

Slabija kvaliteta

Kvaliteta momčadi neosporno je značajno slabija u odnosu na prošlu sezonu (otišli su Gvardiol, Majer, Jakić, Gavranović, Kastrati, Stojanović...). Dodatni je problem igre ‘’modrih’’ i često izbivanje kapetana Ademija. Bez njega linije Dinamove momčadi nemaju željenu kompaktnost niti igra ima potrebnu energiju i agresivnost.

Stoga je za Krznara sigurno ohrabrujuća vijest da će Ademi biti spreman za derbi s Osijekom. No, kao u nekom vicu, postoji i loša vijest: Bruno Petković se ozlijedio u reprezentativnom srazu s Rusijom na Poljudu i neće biti u konkrenciji za subotnji dvoboj. Vjerojatno niti za naredni s belgijskim Genkom... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 12:48