StoryEditorOCM
Domaći nogometsiget u 15 sati

Prilika da sezonu završe osvajanjem trofeja: Split kontra Dinama lovi peti kup u nizu

4. lipnja 2023. - 07:32

Nogometašice Splita u današnjem će finalu protiv Dinama pokušati obraniti naslov osvajačica kupa Hrvatske. Nogometašice iz Parka mladeži pritom love svoj čak peti naslov u natjecanju u nizu, nakon što su trofej podizale 2018., 2019., 2021. i prošle godine.

U sezoni 2019/20 natjecanje nije završeno zbog pandemije Covida-19. Prije dominacije Splita u natjecanju posljednjih sezona, dugo je pretplatnik na ovaj trofej bio Osijek. Čak 11 sezona u nizu Slavonke su osvajale ‘kantu’, do spomenute 2018. godine. Od tada su četiri puta zaredom najbolje bile igračice Splita, od toga triput su u finalima nadvisile baš Osijek.

Splićanke ove sezone nisu uspjele obraniti naslov prvakinja, najveći rival Osijek je na koncu slavio sa šest bodova prednosti i izborio plasman u kvalifikacije Lige prvakinja, ali zato imaju prigodu sezonu ipak završiti osvajanjem trofeja u kupu.

U polufinalu odigranom proteklog vikenda je Split s čak 14:0 bio bolji od zadarskog Donata. Pritom je Lara Ivanuša zabila ček pet pogodaka, od čega i tri prva pogotka svoje ekipe. Nogometašice Dinama su pak do završnog susreta došle dramatičnom 2:1 pobjedom protiv Hajduka u Zagrebu.

Papirnate favoritkinje

Mogli smo dakle možda svjedočiti i povijesnom splitskom finalu, samo da je bilo malo više sreće za ‘bijele’, da nisu igrale u gostima.

Na papiru je Split favorit, uostalom to pokazuje i stanje na ljestvici u kojem su opet Osijek i Split bili jedini klubovi u pravoj borbi za naslov prvaka, dok je Dinamo sezonu završio na trećem mjestu s 21 osvojenim bodom manje od sastava koji vode Selma Omerović i Milorad Ilišković. Međutim, u jednom susretu je sve moguće. Neočekivanim domaćim porazom od Agrama je Split i izgubio korak u prvenstvu za Osijekom.

Velika prednost nogometašica Dinama je i što praktično igraju na domaćem terenu, finale se igra u Zagrebu. Utakmica se igra na igralištu Hrvatskog dragovoljca, na ŠNC Stjepan Spajić u Sigetu, s početkom u 15 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:25