StoryEditor
Domaći nogometmladi stoper

Priča iz snova: talentirani kadet iz Solina potpisao za belgijskog velikana

Piše Sport SD
27. srpnja 2022. - 20:16

Talentirani kadet Solina Mate Šimičić prešao je Standard Liege. Mladi stoper rođen 2005. godine preselio je iz kluba pokraj Jadra u redove jednog od najpoznatijih belgijskih klubova, deseterostrukog prvaka države.

- Htio bih od srca zahvaliti Solinu, svojem klubu, na svemu što je napravio za mene, svim ljudima, bez iznimke, od predsjednika do gospođe koja nam pere dresove, od gospodina Mira Dugeča do svih mojih trenera koji su ugradili puno u ovo što se danas dogodilo - rekao je Šimičić nakon transfera.

Dvaput je Šimičić bio i u Hajduku, od 2014. do 2016. te od 2019. do 2021. godine, ali oba puta se vratio u Solin. Posljednji put ljetos. No, tamo ga je otkrio Standard.

- Da nije bilo trenera Mirka Čapete ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak. Odmah do njega su i treneri Damir Radić - Đoro i Ognjen Majdov. Njih trojica su me trenirali u Solinu i najzaslužniji su za ovaj moj uspjeh. Kad je Hajduk u pitanju, nikako ne bih želio preskočiti dvojicu trenera koji su mi također puno pomogli i kojima sam zahvalan, Zvonimiru Miliću i Marku Sičiću – rekao je Šimičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2022 21:07