StoryEditor
Domaći nogometveć je zapelo

Predsjednik Gorice o TV pravima za HNL: Ne možemo jamčiti da će sve biti 100 posto po tom ugovoru

Piše Patrik Mršnik/SN
25. veljače 2021. - 09:01
Damir Krajač/Arhiva/Cropix

Nije se u zadnje vrijeme nešto više moglo čuti o problematici TV-prava za prijenose Hrvatske nogometne lige. Posljednje informacije o novom ugovoru potpisanom sa švedskom kompanijom datiraju još od kasnog ljeta. A već smo u kasnoj zimi...

Sportske novosti su svom podcastu SuperSportske podcastu ugostile Nenada Črnka. Predsjednik Gorice jedan je od rijetkih koji su među prvima imali prilike vidjeti ugovor koji bi na snagu trebao stupiti od sezone 2022/23.

- Ja sam bio jedan od onih koji su inzistirali da se krene ranije u natječaj. Da smo krenuli prekasno, postojeći bi nas koncesionar mogao ucjenjivati, bilo bi moguće da bi nastale mnoge prepreke za to da imamo kvalitetni iskorak po pitanju TV-prava. Meni je bilo realno da dobijemo iznos koji je dva-tri puta veći od dosadašnjeg. Tvrtka je dala financijska jamstva da se HNL može podići na višu razinu. To nisu beznačajna sredstva - rekao je Črnko.

Mnoge kritike prema novim vlasnicima prava za HNL išle su u pravcu osnivanja tvrtke-vlasnika. Podsjećamo, ona je bila osnovana svega tri mjeseca ranije...

- Ne bih o tome. Svaki ozbiljan sustav ima nekoliko tvrtki koje sudjeluju u takvim natječajima. Sada su nam se dogodile mnoge stvari, primjerice pandemija koja je pogodila i tržište TV-prava u Francuskoj. Mi trenutno ne možemo jamčiti da će sve biti 100 posto po tom ugovoru. Zasad nemamo povratnih informacija o tome da bi nešto moglo biti drugačije, on je važeći - kaže Črnko i nastavlja:

- U tijeku su razgovori da se krene i godinu dana ranije, dakle od ovog ljeta, ali to ovisi o Areni i HT-u. Na kraju, nitko ne kaže da utakmice i dalje neće ići na Areni, to je stvar internog dogovora vlasnika prava i kuće. Ja bih osobno volio da se uspiju dogovoriti, a svi bi pak voljeli da to krene čim ranije - rekao je predsjednik Gorice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 02:21