StoryEditorOCM

Pred vratima Splita preokret i jasna poruka ‘bijelima‘: S Hajdukom nećemo surađivati na isti način kao lani

Piše Miro Podrug/SN
10. srpnja 2024. - 15:14

Na prijedlog novog Solinovog sportskog direktora Slavka Brekala, Izvršni odbor kluba potvrdio je trenera prve momčadi i voditelja Škole nogometa, koji su jučer predstavljeni u obnovljenim prostorijama uz Jadro, kao i ciljeve nakon ispadanja iz 1. NL. Prvu momčad u novoj sezoni u 2. NL vodit će Marin Oršulić, koji je prošlu sezonu završio za kormilom Zadra. Na čelo solinske škole nogometa Tonči Boban Bebi imenovan je Tihomir Trogrlić. Predstavljen je i novi sponzorski dres Solina u novoj sezoni, plavi i žuti, donose Sportske novosti.

Započeo je predsjednik kluba Ivica Rakušić...

- Ispadanjem prve momčadi u treći rang natjecanja odlučni smo klub podignuti na veći nivo. Stoga, doveli smo tri važne osobe u struci, a to su sportski direktor Slavko Brekalo, trener Marin Oršolić i voditelj škole nogometa Tihomir Trogrlić. Sigurni smo da smo pronašli prava rješenja. Uz prvu momčad jednako važan nam je i omladinski pogon. Želimo da u najmlađem gradu u Hrvatskoj imamo još bolje rezultate u mlađim kategorijama, da škola nogometa bude uređena, a cilj je i s juniorima uči u prvu ligu i stvoriti više igrača za prvu momčad.

image
Ante Čizmić/Cropix

Gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević, bivši igrač, član uprave i predsjednik kluba, naglasio je da su NK Solin i SD Dalmacijacement klubovi od posebnog značaja za grad Solin, te je rekao:

- Ispadanje je možda jedan dobar početak za bolju stabilnost, Solin ne može uzdrmati jedna lošija sezona, a u prošloj je bilo puno lutanja. Istovremeno želimo biti u vrhu i napredovati s mladima te se što prije vratiti u rang kojem pripadamo. Juniori su prioritet za razvoj kluba, a za to stvaramo uvjete, od rekonstrukcije stadiona i prostorija. Uz postojeći pomoćni teren u Vranjicu projektirano je još jedno veliko i dva mala igrališta, za sva tri solinska kluba - Solin, Slogu i Omladinac. Nakon dvije sezone vraćamo utakmice uz Jadro, a ovih dana očekujemo i licencu.

Sportski direktor Slavko Brekalo zadovoljan je angažmanom novih ljudi:

- Bili su to moji prijedlozi i zahvaljujem Izvršnom odboru kluba, koji ih je jednoglasno prihvatio. Jako smo sretni što smo uspjeli dovesti dva velika stručnjaka u klub.

image

Niko Đolonga

Damir Škomrlj/Cropix

Voditelj Škole nogometa Tihomir Trogrlić je dugo u ovakvim selektivnim poslovima, ne čudi da se još sjeća početaka Marka Livaje i Nikole Vlašića u Vranjicu:

- Solin je rijetkost u Dalmaciji, klub koji ima kadete i pionire u prvom rangu. Moramo težiti tome da im se i juniori pridruže u elitI. Neće biti velikih promjena u odnosu na prošlu sezonu jer imamo kombinaciju iskusnih i mladih trenera. Cilj je imati što više igrača poniklih u svom pogonu.

Na pitanje upućeno svima, jesu li planirali nastaviti suradnju s Hajdukom, odgovoreno je općenito:

- Nećemo surađivati na isti način kao i prošle sezone. Suradnje možda bude, ali ti igrači koji dođu u Solin moraju biti u kompletnom trenažnom procesu, znači na posudbu, a prošle su svi bili na dvojnoj. Ni tamo, ni ovamo! Hajduk će nam vjerojatno ponuditi nekoliko igrača, ali nećemo uzimati igrače bez da se uklapaju u našu strategiju. I to će biti isključivo na posudbu - rekao je Rakušić.

Priča se samo o mladim igračima, gdje su stariji, iskusniji, uz koje će stasati? Pitanje je to za Brekala:

- Propozicije se poznate, četiri mlađa cijelu utakmicu. Nakon Žužula, Jukića-Peladića, Jakira i Zebića, potpisao je Croatijin iskusni stoper Nikola Šalinović. Dogovoren je nastavak s kapetanom Tomićem, kao i Klarićem. Pregovaramo još s nekolicinom iskusnijih. U pripreme će biti uključena i šestorica mlađih - Marino Komić, Antonio Tolić, Petar Perko, Luka Kuvačić, Frane Prljević, Ante Kušeta te nešto iskusniji Nino Majdov. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:21