StoryEditorOCM
Domaći nogometveliko pojačanje

Povratak u HNL: svi su ga vidjeli u Rijeci, ali bivši dragulj Dinama iznenadio je izborom kluba

Piše Robert Šola/SN
14. veljače 2024. - 11:05

Robert Murić (27) novi je igrač Slaven Belupa. Nekadašnji dragulj Dinama, krilni napadač koji je imao sjajnih nastupa kao igrač Rijeke, nije se snašao na željeni način u turskom Konyasporu, pa se odlučio vratiti na HNL terene. Isprva se spominjao njegov povratak na Rujevicu, ali Murić je završio u Koprivnici - pišu Sportske novosti.

Skupio je Murić 16 nastupa u turskom prvenstvu, od toga sedam kao starter, zabio je i dva gola, ali posljednjih tjedana polako je počeo padati u drugi plan. Znamo da je Murić osebujan igrač, jedan od onih znalaca koji traže malo više slobode u igri kako bi pokazali svoje majstorstvo. U inozemstvu se teško izboriti za takav privilegij.

Murić je u dresu Rijeke odigrao 128 utakmica, uz kojima je zabio 38 golova uz 26 asistencija. Ponovi li takav učinak u dresu Slaven Belupa, a nema razloga da ne bude tako, jer je s 27 godina u punoj igračkoj snazi, Koprivničani bi se mogli pojaviti kao kandidati čak i za četvrto mjesto. Murić je sjajan dribler, realizator, ali i razigravač, igrač koji može iz ničega riješiti utakmicu, a takvih je u ligi sve manje.

Slaven Belupo je u posljednjih godinu dana bitno pomladio momčad, ali nije izgubio ništa po pitanju rezultata pa je u ovom trenutku samo pet bodova udaljen od četvrtog mjesta koje drži Osijek. Dolazak Murića jasno pokazuje u kojem smjeru idu Slavenove ambicije u završnici sezone...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:18