StoryEditor
Domaći nogometnovo normalno

Potpuna relaksacija u Velikoj Gorici: gužva na tribinama, ali se cjepidlači oko održavanja pressica i skupljanja izjava u mix-zoni

30. lipnja 2020. - 23:34
Ronald Goršić/Hanza media

Ljetna večer u Velikoj Gorici i rasprodan stadion što znači – 1753 ulaznica da je planulo! Nije ni malo, a po odokativnoj metodi bilo je i više publike, pogled lijevo i desno, nismo prvi put na ovom stadionu, ali službene brojke su službene brojke.

Iz kluba su nam obznanili 1753 i to je to.

Međutim, pravo pitanje koje nas intrigira, jest kako se uopće mjere prevencije od zaraze odražavaju na organizaciju utakmice? Vrlo rastezljivo, na primjer, ove večeri nije se moglo/smjelo akreditirati više od šestorice fotoreportera dolje na igralištu i to je u redu, a znamo to jer su neke naše kolege umjesto iza gola, dobile mjesto u press-loži, na tribinama. I sve to valjda da se gužva izbjegne iza golova, takve se epidemiološke upute.

Međutim, u obližnjem kafiću u krugu stadiona ili na tribinama nismo vidjeli baš da se gužva izbjegava, ljudi su sasvim relaksirani... Nema ni maski, ali dobro, nisu nužne, poneka tek kod nekog opreznog u svečanog loži, a nije se rigorozno pridržavalo ni razmaka od metar, metar i pol ili dva distance, više ni sami ne znamo koliko je propisano.

To „novo normalno” stanje baš se primjenjuje fakultativno, po svemu nam je ovo bila normalna nogometna večer kao nekad.

Gužva po tribinama, a istodobno se cjepidlačilo za neke sitnice tipa foto-akreditacija, da ne kažemo kako više nema (do daljnjega) ni pressica poslije utakmica, prikupljanja izjava u tzv. mixed-zoni.

Spikerica se oglasila „molimo vas da se pridržavate uputa i držite distancu”, ali sjedilo se u publici jedan do drugoga... Pa i u loži.

Torcida je došla u grupi i jedan do drugog zbijenih redova tradicionalno su razvili su barjake podrške Hajduku, te natpise: Trogir, Pujanke, Kaštela, Zagreb, Sinj... bili su transparenti koji svjedoče o destinacijama navijača „bijelih”.

- Oj Hajduče, samo tebe volim ja – orilo se Velikom Goricom.

U grupi stisnuti, njih dvjesta, trista, uz njih u osiguranju policajci, jedan do drugoga.

Isto tako se i grupa navijača Gorice držala zbijenih redova mašući crveno-crnim zastavama na suprotnoj strani.

Sve razumijemo, pa i tu relaksaciju naroda, samo da nas korona opet ne zaskoči i ne primora na novi „lockdown”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 02:42