StoryEditor
Domaći nogomettv strava hns-a

‘Posao desetljeća‘, vrijedan 103 milijuna eura, nikako da krene: Savez bi uskoro mogao raskinuti ugovor i tražiti drugoga partnera

17. siječnja 2022. - 10:17

Marin Brbić je bio u pravu.

U to vrijeme kad su svi bili ushićeni ponudom za prodaju televizijskih prava, Brbić je bio predsjednik Hajduka, jedini je stao na kočnicu i zatrubio, usprotivio se oduševljenju vrha HNS-a.

Iskusni lisac i pragmatik znao je samo jedno – nema bankovnih garancija, posao je upitan i sve je to račun bez krčmara.

E sad, treba još uvijek staviti mali upitnik na tvrdnju da je Brbić bio u pravu, jer se HNS nada i upinje da posao desetljeća, kako se govorilo za taj ugovor, doista ne propadne.

HNS je napravio ustupak i tvrtki koja se zove Endorphin Magine Ltd. produžio je mogućnost da ispoštuje ugovor.

Trebali su uplatiti do 31. prosinca, ali se to nije dogodilo i sad im je HNS dao mogućnost da ukupan iznos uplate u tri rate.

Prva rata po novom itineraru dospijeva 15. veljače na iznos od 2,5 milijuna eura, druga do 15. ožujka i treća do 15. travnja, s time da iznosi druge i treće rate nisu doprli u javnost.

Ako se do 15. veljače ne uplati prva rata, saznaje se da bi u HNS-u odmah raskinuli ugovor i potražili novog partnera.

No, činjenica da je tvrtka iz Londona uplatila, uložila već u ovaj posao cca 700.000 eura, pa se u vrhu HNS-a nadaju da Endorphin Magine Ltd. ima snage ispoštovati potpisan ugovor i da nema smisla da im propadne već uloženo.

image
Ronald Goršić/Cropix

Trebala je to biti zlatna koka za HNS: smatra se da je to ugovor težak deset godina po deset milijuna eura!

Tko to ne bi prihvatio?!

Samo mudri Brbić, jer nije vidio na stolu bankovna jamstva.

Hajduk, a ni sam Brbić koji više nije predsjednik evo već godinu i pol dana ne žele ništa komentirati, a još manje da kažu „a šta sam vam ja rekao”. Neka priča dođe svome kraju.

I oni žele da se tvrtka iz Londona isprsi u repesažu, što im ga je HNS ponudio. Bilo bi to za sve dobro.

Podsjetimo, u svibnju 2020. HNS je odabrao rečenu tvrtku kao pobjednika na natječaju za prodaju TV-prava koja obuhvaćaju utakmice HT prve lige, ali i ženskog nogometa, futsala, te čak i pojedine utakmice reprezentacije, najjačeg branda, još smo uvijek viceprvaci svijeta!

A i HNL je gledana, kod nas jača od Lige prvaka, kako je nekidan ustvrdio Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

Međutim, od svibnja 2020. nema saznanja da su napravili prve korake ka odabiru tko će prenositi utakmice, niti su uplatili novac, a bankovnih jamstava, ponavljamo poput papagaja, nema.

Propadne li posao, HNS će objaviti novi javni natječaj, nema druge.

Podsjetimo i to da je dosad TV-prava od 2019. do 2022. godine na utakmice HNL-a imala tvrtka VOX, koja je onda susrete prepuštala Arena Sportu. A to je klubovima donosilo 16 milijuna kuna za cijelu ligu.

Endorphin je ponudio enorman skok, ali – zasad ništa od realizacije. I sad se čeka.

Sigurni smo da bi i Hajduk, kao jedini oponent volio da se Endorphin Magine Ltd. (švedska tvrtka sa sjedištem u Lundonu) isprsi novcem, a ne da kažu „a šta smo vam rekli”, ne srljajte u taj posao kad je neizvjestan.

Kako god, nema druge nego još malo pričekati na rasplet.

Posao u cajtnotu, a sezona 22/23 je pred vratima...

Bude li se morao tražiti novi partner, jasno je da je cijeli posao u cajtnotu, radi se o sezoni 22/23 koja je na vratima. Ako sadašnji partner doista uplati prvu ratu, problem je hoće li ispoštovati rokove za drugu, pa za treću ratu, što samo po sebi također uvodi cijeli posao također u - cajtnot. Dakle, situacija je samo naizgled još uvijek pod kontrolom, vrijeme opasno curi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2022 08:50