StoryEditor

Ponovno se približio Premiershipu: Wolverhampton za hrvatskog reprezentativnog stopera ponudio 15 milijuna eura

Piše R.R.
25. travnja 2019. - 22:04
madjarska_hrvatska35-240319

Pričalo se i prošlo ljeta o transferu Domagoja Vide u Englesku, spominjali su se veliki klubovi, sve se činilo "gotova stvar". I od svega ništa ... ostao je Vida u Bešiktašu cijelu ovu sezonu.

No sada se priča kreće ispočetka, ovaj put je Wolverhampton taj koji želi Vidu u svoje redove i za njega su spremni platiti 15 milijuna eura. Ostali s Otoka šute, turski portal Takvim spominje i Tottenham iz samo njima poznatih razloga. No u utrku su se uključili talijanski Inter i Roma.

Zbog čega je Vida zanimljiv Wolvesima? Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji djelovao je jako dobro u paru s Dejanom Lovrenom, njegova brzina je bila izuzetno važan faktor u Dalićevom obrambenom zidu. Wolvesi sve češće igraju s tri stopera u zadnjem redu i dok su Conor Coady i Willy Bóly nekako lako prihvatili taj izazov pozicija trećeg stopera je problematična jer Romain Saiss i Ryan Bennett se nisu dobro snašli. I tu vide Vidu, kao igrača koji bi se lako uklopio u taj sustav.

S druge strane Saiss bi dolaskom Vide mogao biti prebačen u vezni red gdje bi do izražaja mogla doći njegova tehnika i dobar pregled igre. Sada je ostalo samo vidjeti slaže li se Bešiktaš s cijenom ili će se ponovno "poigrati" s licitacijom oko Domagoja Vide u nadi da će zaraditi malo više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2021 00:38