StoryEditorOCM
Domaći nogometcrno na bijelo

Petković o aferi VARleaks: ‘Neka se napravi analiza i utvrdi tko je bio zakinut...’

Piše Sport SD
7. ožujka 2024. - 10:47

Nikad neizvjesnije nije bilo u HNL-u, tri kluba ravnopravno se bore za titulu prvaka. Nakon curenja snimki iz VAR sobe i ostavke Bruna Marića na mjesto predsjednika Komisije nogometnih sudaca, čelni čovjek HNS-a Marijan Kustić povukao je dva poteza kako bi smirio situaciju u hrvatskom nogometu.

Osnovano je posebno stručno povjerenstvo koje će analizirati sve sporne situacije s objavljenih snimki iz VAR sobe, a odlučeno je i da će do kraja aktualne sezone međusobne utakmice Hajduka, Rijeke i Dinama suditi elitni suci Lige prvaka.

Nogometaš Dinama Bruno Petković u razgovoru za Nacionalov Tempo između ostalog prokomentirao je i ‘VARleaks‘ aferu.

- Što se tiče situacije oko VAR-a, mislim da bi institucije morale raditi svoj posao. Mislim da to nije posao igrača, mi igrači ne bismo se trebali previše koristiti alibijima i stvarima koje nisu u našoj domeni. Neka sve bude transparentno, nemam problema s time, neka ljudi broje koliko je bilo sudačkih pogrešaka na račun Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke i svih ostali klubova. Neka se napravi analiza, neka se vidi tko je koliko zakinut, kome se išlo u korist. Nek’ sve bude transparentno. Želim da sve bude pošteno i da na kraju najbolji bude prvi, izjavio je Petković.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 22:50