StoryEditorOCM

Perišić trenirao s reprezentacijom u Zagrebu, točno pola godine nakon teške ozljede koljena

Piše Frane Vulas
19. ožujka 2024. - 21:09

Nogometna reprezentacija Hrvatske odradila je prvi pravi trening u Zagrebu u sklopu priprema za prijateljski turnir u Egiptu na koji će otputovati u četvrtak. U polufinalu turnira u Kairu protivnik izabranicima Zlatka Dalića je Tunis u subotu (21 sat, prijenos Nova TV).

Prvih petnaestak minuta treninga bilo je otvoreno za medije. S reprezentativcima je u tom uvodnom dijelu treninga radio i nogometaš Hajduka Ivan Perišić. Međutim, ne treba to značiti ništa posebno. Još je dan ranije, u ponedjeljak na presici za medije povodom okupljanja, izbornik Zlatko Dalić naglasio da kod tako teških ozljeda koljena, križnog ligamenta, ne treba žuriti s povratkom utakmicama, da to može biti kontraproduktivno.

Stoga nije Dalić potvrdio da li će Perišić putovati s momčadi u Egipat gdje je ionako po prvotnom planu trebao ići zbog svojevrsnog ‘team buildinga‘ uoči Eura, kao dokapetan, a ne da bi igrao. Dalić je isticao da je možda bolje da se Perišić nastavi pripremati u Splitu. Perišićev povratak utakmicama očekuje se negdje tijekom travnja, ali i tada će se morati postupno vraćati, dozirati minutažu u prvim susretima.

Na treningu nije bilo Ante Budimira. Zbog poviše tjelesne temperature napadač španjolske Osasune je ostao u hotelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:39