StoryEditorOCM
Domaći nogometu slavoniji

Pašalić bio u Osijeku i sve je bliže transferu? ‘Daleko smo još od realizacije jer ima ponuda i nekih drugih klubova‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
9. lipnja 2023. - 17:58

U klubu šute, takva je uostalom i dosadašnja praksa da se ne izlazi javno s planovima na transfer tržnici sve dok poslovi nisu i službeno zaključeni, no čini se ipak kako bi Bijelo-plavi uskoro mogli potpisati prvog igrača u ljetnom prijelaznom roku. Naime, Marco Pašalić je sredinom tjedna viđen u Osijeku u društvu Alena Petrovića, bivšeg sportskog direktora Bijelo-plavih, koji danas vodi brigu o njegovoj karijeri. Sugerira li to kako je potpis nekadašnjeg U-21 reprezentativca Hrvatske pred realizacijom, a kako to u ovom trenutku na prvu loptu izgleda, uskoro bi se i trebalo znati. Nije tajna kako Bijelo-plavi žele Pašalića u svojim redovima, to je, uostalom, prije nekoliko dana potvrdio i sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević. Doduše, uz ogradu kako prvoligaš iz grada na Dravi nije i jedini koji mu je ponudio suradnju, pišu Sportske novosti.

- Daleko smo još od realizacije jer Pašalić ima ponuda i nekih drugih klubova, ali da ga želimo je u svakom slučaju točno - kazao je Kulešević.

Pašaliću ugovor s dortmundskom Borussijom istječe koncem lipnja, nakon čega "čistih papira", odnosno, bez odštete, može potpisati za drugi klub.

U međuvremenu Osijek je zaključio i prvi odlazni transfer ovoga ljeta. Jevhen Čeberko potpisao je za Columbus Crew. Klub iz MLS-a morao je na zaključenje posla čekati nekoliko mjeseci, koliko je prošlo od njihovog prvog kontakta s Osijekom do realizacije transfera, no od Čeberka nisu odustali. Detalji ugovora još nisu obznanjeni, ali za Bijelo-plave je najbitnije kako u tom poslu neće završiti u minusu. Za ukrajinskog braniča će, naime, dobiti otprilike onoliko koliko su za njega platili austrijskom LASK-u,možda i nešto malo iznad tog iznosa. Inače, nakon 16 odigranih kola Columbus trenutno drži šesto mjesto Istočne konferencije MLS lige. Od poznatijih imena Čeberku će suigrači biti australski reprezentativac Miloš Degenek te nekadašnji napadač Watforda Cucho Hernandez. Ukrajinac će pravo nastupa imati tek od početka srpnja kada se u MLS ligi i službeno otvara prijelazni rok.

Konačnim, ali i očekivanim odlaskom Čeberka nameću se idući potezi Osijeka u prijelaznom roku. Naime, za stoperske pozicijama trenutno konkuriraju samo Adrian Leon Barišić i Slavko Bralić, koji se vraća s posudbe iz Gorice. Doduše, čini se kao izvjesnim potpis grčkog braniča Stefanosa Evangeloua, koji je od travnja bio u trenažnom procesu s Bijelo-plavima. Ne manje važno Evangelou je igrao za Šerif u vrijeme kada je najtrofejniji moldavski klub vodio upravo Stjepan Tomas. Navodno je upravo Tomas i preporučio Osijeku nekadašnjeg U-21 reprezentativca Grčke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:49