StoryEditorOCM
Domaći nogometliječe se

Pala odluka: Ivan Perišić i Ante Budimir ipak ne putuju s reprezentacijom u Egipat

Piše hina
20. ožujka 2024. - 22:19

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Ante Budimir neće u četvrtak biti na popisu putnika za Kairo gdje "Vatrene" očekuje nastup na pripremnom turniru ACUD Cup na kojem će nastupiti i reprezentacije Tunisa, Egipta i Novog Zelanda.

"U dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem, Ivan Perišić nastavit će svoju rehabilitaciju u klubu te neće putovati s Vatrenima u Kairo. Za utakmice neće konkurirati niti napadač Ante Budimir, koji je propustio oba dosadašnja treninga reprezentacije zbog visoke temperature te u dogovoru s liječničkom službom i izbornikom neće biti izložen naporima putovanja u Egipat," objavio je HNS.

Dalić je još u ponedjeljak na novinarskoj konferenciji najavio kako je otvoreno hoće li Perišić putovati u Kairu, naglasivši kako je najvažnije da ne žuri s povratkom.

"Ivan će snama biti do četvrtka. Stanje ide na bolje, važno je da sada ne žuri. Znam koja je njegova emocija za Hajduk i reprezentaciju, no ne smije žuriti. Ivan to zna, neće igrati dok ne bude posve spreman. Mi očekujem da na pripreme u lipnju dođe zdrav. Bez Ivana Perišića mi smo bitno slabiji, željno ga očekuje. Molit ću ga da bude racionalan. Vidjet ćemo hoće li putovati u Kairo," kazao je hrvatski strateg.

Podsjetimo, Perišić se u rujnu prošle godine teško ozlijedio na treningu Tottenhama ozlijedivši prednji križni ligament desnog koljena zbog čega je morao na operaciju. U siječnju ove godine preselio je u Hajduk. Perišić je stigao na posudbu do kraja sezone, a splitski klub je naveo kako je dogovorena i suradnja za sljedeću natjecateljsku sezonu nakon isteka posudbe koncem lipnja.

Sjajno krilo "Vatrenih" još nije upisalo nastup za Hajduk koji je napustio sa 17 godina u ljeto 2006.

U Kairo neće putovati niti Budimir koji ove sezone igra sjajno za Osasunu i sa 15 golova drugi je strijelc Primera iza veznjaka Real Madrida Judea Bellinghama koji je postigao gol više.

"Budimir se svojim igrama vratio u krug reprezentacije. Zabio je 15 golova za momčad koja nije u vrhu tablice. Igra dobro, konstantno, zavrijedio je biti na popisu," poručio je Dalić početkom tjedna.

S liste putnika u Egipat još ranije prekriženi su i Josip Šutalo i Martin Baturina zbog ozljeda. Umjesto njih izbornik Dalić je pozvao braniča Lyona Duju Ćaletu-Cara i ofenzivnog igrača Rijeke Marca Pašalića.

U prvom polufinalu egipatskog trunira 22. ožujka se sastaju domaćin i ekipa Novog Zelanda, dok će Hrvatska i Tunis igrati dan kasnije. Utakmice za treće mjesto i finale na rasporedu su 26. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:34