StoryEditor
Domaći nogomet‘’trpanje’’ San Marina

Ovakav luksuz i način igre Hrvatska neće doživjeti na Euru

5. lipnja 2016. - 13:00
hrv00

Ako je ‘’trpanje’’ San Marina pripomoglo akumuliranju samopouzdanja, onda je utakmica imala svrhu. No, u taktičkom smislu bio je ovo besmislen ogled. Praktički, malo angažiraniji trening. O tome svjedoči i statistički podatak: hrvatska je momčad prema suparničkim vratima uputila 27 lopti. Igrači San Marina – nijednu!?

Svi gostujući igrači, bili su ‘’posloženi’’ u slojevitom bloku, unutar trideset metara od svojih vratiju. No, bilo je razvidno kako San Marino nema ni snage ni znanja za ozbiljniji otpor. Zaboga, ti momci igraju nogomet – kada imaju vremena.

A to je otprilike tri puta tjedno. Jedva su nekoliko puta u devedeset minuta uspjeli loptu prebaciti na hrvatsku polovicu. Stoga su i hrvatski bočni igrači, pa čak i stoperi bili visoko na protivničkom dijelu terena. Takav luksuz i način igre neće doživjeti na Euru.

Mandži i Kali prvi reprezentativni hat-trick

Dvadeset minuta uspjele su zvijezde nacionalne lige San Marina očuvati mrežu netaknutom. A onda je krenulo... 

Već do poluvremena hrvatski su igrači mogli doseći rekordnu golijadu: do ove subote najveće su pobjede bile 7:0 protiv Australije (1998.) i Andore (2006.). Rekord je pao u 59. minuti pogotkom Kalinića. Isti igrač ga je do kraja utakmice i – ‘’podebljao’’. Prethodno je zamijenio Mandžukića. 

Obojica središnjih napadača bili su nadahnuti i nedohvatljivi suparničkim stoperima. Po tri gola svaki! Za obojicu bio je ovo prvi hat-trick u reprezentaciji. Utakmica sa San Marinom jamačno je Mandžukiću i Kaliniću ‘’nahranila’’ golgeterski ego uoči Eura.

Susret je u 56. minuti doživio dirljiv trenutak. Igru je napustio Darijo Srna. Kapetan je na Rujevici upisao 130. nastup. Posljednji u nacionalnom dresu, na hrvatskim travnjacima, nakon Eura oprašta se s reprezentacijom.

Prije nego se pozdravio s Vrsaljkom i navijačima, Srna je aktivno sudjelovao u demoliranju San Marina. Postigao je treći gol na utakmici i s tri asistencije razveselio suigrače (dvaput Mandžukića i Rakitića).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

31. listopad 2020 06:14