StoryEditorOCM
Domaći nogometsvi pali po podu

Osijekov trener ‘ubio‘ na ‘presici‘: Nije mi drago da ste spomenuli impotenciju... Što ovdje i zidovi imaju uši?

Piše Gradimr Đukarić/SN
27. listopada 2023. - 13:10

Zoran Zekić priznao je kako mirno iščekuje svoju povratničku utakmicu pred osječkim navijačima, svoju prvu pred tribinama Opus Arene koja će ako je suditi po tempu kojim se prodaju ulaznice u prethodna dva dana biti odlično popunjena. Nebo i zemlja u odnosu na početak njegovog prvog mandata među bijelo-plavima kada je u jesen 2015. njegovu prvu utakmicu protiv zaprešićkog Intera uživo ispratilo svega dvjestotinjak navijača.

- Ja sam miran. Mislim da sam emotivno pripremljen na ono što me očekuje. A ako ćemo iskreno, ja se nisam za povratak u Osijek pripremao deset dana nego malo duže vremena. Fokus je na igračima da oni budu energetski i emotivno na pravom nivou - kazao je trener bijelo-plavih koji će prvi puta osjetiti navijački huk Opus Arene.

- Moramo početi koristiti ovaj stadion i njegovu energiju i akustiku da nam to bude velika prednost

Serija pobjeda

Osijek je uhvatio seriju pobjeda, a eventualnim trijumfom protiv Istre Bijelo-plavi bi prvi puta ove sezone nanizali tri prvenstvena uspjeha.

- Tjedan je prošao zadovoljavajuće... Nema garancija u životu za puno stvari posebice u nogometu, ali mislim da smo mi napravili preduvjete jako dobre za ono što nam slijedi. Nakon Hajduka smo ostali mirne glave, svjesni smo kako smo tamo imali puno nedostataka iako smo imali dobrih detalja. Nadam se da ćemo biti pametni, mi sada igramo nogomet kakav možemo igrati, a za bolje stvari ćemo čekati neko vrijeme - dodao je.

Iza njega je dva tjedna rada s momčadi, pa još sve nije sjelp na svoje mjesto.

- Puno stvari komentiram sa svojim igračima i u ovome trenutku dok još nekima ne pronađem prave pozicije nećemo moći igrati visoki presing. Ali i po tom pitanju pomalo napredujemo. Neki igrači su se kroz tjedan dosta digli, drugi nisu, ali to je takav proces. Ja moram razmišljati ne samo o utakmici s Istrom nego i svih pet utakmica koje nam slijede u iduća dva tjedna, o doziranju nekih igrača i profila što nam za kojeg protivnika treba. Ali imamo ideju za sutra protiv momčadi koja teži igri, teži kratkim pasovima, traženju u međulinijama. Mi moramo na sve to biti spremni. Još uvijek su neki igrači zakočeni i u strahu, ali me s jedne strane to veseli jer vjerujem da će biti bolji s vremenom i oni kao pojedinci i mi kao momčad.

image
Vojko Bašić/Cropix

Za Istru se pak vraća jedan od najboljih bijelo-plavih ove sezone Domagoj Bukvić. Hoće li njegov povratak posljedično izazvati pomjeranja u linijama i promjenu postavke igre?

- Ne bih volio puno otkrivati, ali što se tiče Bukvića nemam što tajiti - on će početi u prvih 11. A što će to izazvati? Nadam se da će izazvati puno dobrih stvari u momčadi. Neke stvari ćemo sigurno promijeniti. Možda to ponavljam kao papagaj, ali otkako možemo mijenjati pet igrača to je odlična stvar za trenere. Igrači koji to shvaćaju na pravi način kao što je bilo u Splitu da nije bitno kako ćemo početi nego kako ćemo završiti.

Nekoliko formacija

Na Poljudu je tijekom utakmice promijenio nekoliko formacija, a na svaku promjenu postavke igre njegovi su igrači odlično reagirali. Već u idućoj utakmici bit će promjena.

- Meni je kao treneru prvi zadatak pronaći igračima ulogu u kojoj se osjećaju najkomfornije. Profilno gledamo igrače prema naprijed, još nisam zadovoljan potporom koju dobija Mierez. Isto tako kada budemo imali bolju protočnost i kada budemo brže igrali onda će i Caktašu biti lakše. Nisam ga na Poljudu izvadio zato što je bio loš, naprotiv taktički je prvo poluvrijeme odradio odlično, ali jednostavno mi nismo bili dovoljno dobri u podršci njemu tako da se potrošio i u nastavak smo ušli s drugom idejom. Ja se nadam kako ću imati slatke brige oko izbora iako to ponekad može biti duda varalica. Gledam nekad igrače, odlični su na treningu ali to moraju potvrditi na utakmici. Preduvjete imamo, a sada stvaramo takvu atmosferu i takve uvjete rada da na kraju bude kako želimo - poručio je trener Osijeka.

Bard osječkog sportskog novinarstva Dragutin Kerže prokomentirao je kako su Zekićevu najavu uoči Hajduka kako bi bio najstretniji s 3:0 pobjedom mnogi doživjeli prepotentnom. "Bolje i tako nego impotentnom", dodao je Kerže u nastavku svoga pitanja. Nasmijalo je to Zekića, ali i odvelo obraćanje medijima u posve neočekivane vode. Doduše, iz njegova prvog mandata među Bijelo-plavima navikli smo na to.

- Nije mi drago da ste spomenuli impotenciju... Što ovdje i zidovi imaju uši? - nasmijao se trener Osijeka pa nastavio:

- Najbitnije mi je da moja momčad ne bude impotentna.

Ovaj puta se nije želio upecati na rezultat kako opet negdje ne bi bilo pogrešno protumačeno, nego se zadržao na tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:53