StoryEditorOCM
Domaći nogometbitka za titulu

Osijek u finišu prijelaznog roka osigurao pojačanja: stigla legenda iz Ukrajine, možda dolazi i Fran Brodić

Piše Gradimir Đukarić/SN
5. rujna 2023. - 18:32

Neplanirano se oduljilo jer u Ukrajini zbog ratnog stanja vladaju nova pravila, ali legenda kijevskog Dinama Denis Garmaš zadužit će opremu Osijeka.

Nekadašnji veznjak ukrajinske reprezentacije morao je prvo raskinuti ugovor s klubom za kojeg je odigrao čak 361 utakmicu, a onda zbog ratnog stanja u kojem se nalazi njegova domovina ishoditi papire potrebne za odlazak i napokon je čitava administracija okončana. Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor koji je trebao trajati još dvije sezone i ishodio sve dozvole Denis Garmaš stigao je u Osijek. Liječnički pregled zakazan je za srijedu nakon čega bi se odmah trebao priključiti novim suigračima u prvom treningu nakon derbija protiv Dinama.

Sportski direktor Ivica Kulešević dogovorio je još jednog igrača, iako će na njegov dolazak u Osijek morati malo sačekati. Ovoga puta iz dobrog razloga. Novo pojačanje Bijelo-plavi su pronašli u redovima europskog rivala, Adana Demirspora. Turski mediji objavili su, a dan kasnije dobili smo i potvrdu s Opus Arene, kako je Osijek do kraja sezone na posudbu doveo makedonskog reprezentativca Jovana Maneva., pišu Sportske novosti.

Makedonac je ove sezone odigrao četiri utakmice za turski klub, sve četiri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, štoviše bio je starter za Demirspor i odigrao svih 90 minuta u prvoj utakmici protiv Osijeka igranoj u Adani. A dolazi na posudbu s opcijom otkupa. Makedonski mediji tvrde, pak, kako idućeg ljeta Osijek ima mogućnost mladog stopera potpisati za milijun i pol eura, no cifra je ipak manja. Manev će se, za razliku od ukrajinskog veznjaka, bijelo-plavima priključiti naknadno jer trenutno je u kadru reprezentacije kojoj slijede utakmice protiv Italije i Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

S potpisom Garmaša i Maneva prijelazni rok na Opus Areni nije završio. Ni izbliza. U iduća tri dana bit će potvrđena još trojica - veznjak, napadač i lijevi bek. Špekulira se kako je jedna od meta Enis Čokaj, nekadašnji veznjak Lokomotive koji je prošlog ljeta za milijun eura transferiran u Panathinaikos. Klub iz Atene želio ga je poslati na posudbu u Asteras, no prema pisanju grčkih medija otprije nekoliko dana Čokaj nije zainteresiran za taj angažman što je Osijeku pružilo novu priliku. Traži se i napadač, a dva imena na popisu želja su poznata - Fran Brodić i Komnen Andrić. Osijek je još prije nekoliko tjedana poslao ponudu za Brodića, no Varaždin za svoga najboljeg strijelca, koji je inače u posljednjoj godini ugovora, zasad traži više nego što je Osijek spreman platiti. Navodno milijun i pol eura. Druga želja je bivši napadač zaprešićkog Intera i Dinama Andrić koji je pod ugovorom s francuskim Clermontom.

S druge strane rubrika "odlasci" trebala bi s transferom Žapera u Hajduk biti zaključena. Posljednjih desetak dana Dinamo je "pritiskao" Osijek za Ramona Miereza, no taj "presing" nije potkrijepljen ponudom o kojoj bi na Opus Areni uopće i razmišljali. Proširila se priča kako je Dinamova delegacija "kampirala" u hotelu Osijek dan nakon utakmice, čak se i sastala s Mierezom, ali reakcija s Opus Arene na te špekulacije bila je prilično hladna. Jer čak i ako se sastanak dogodio, bio bi to veliki kiks maksimirskog kluba pa otuda i prilično rezervirana reakcija stiže iz Osijeka.

"Ne želimo vjerovati da bi Dinamo bio toliko nekorektan i razgovarao s igračem bez dozvole kluba budući da je poznato kako FIFA takve stvari strogo kažnjava", poručeno nam je s Opus Arene.

Raniji dogovor Osijeka i igrača je da Ramon Mierez ostaje među bijelo-plavima najmanje do zime. A i cijena je odavno poznata, za ponude u startu niže od pet milijuna eura čelnici kluba s Opus arene neće ni sjesti za stol sa stranama zainteresiranima za angažman Argentinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 14:36