StoryEditorOCM
Domaći nogometpobjeda domaćina

Osijek napadao, Gorica zabijala: Zekićeva momčad uvjerljivo poražena u kontroverznoj utakmici

Piše Hina
4. studenog 2023. - 18:01

Nogometaši Gorice ostvarili su domaću pobjedu u 14. kolu HNL-a, na domaćem terenu Velikogoričani su s 3-0 (1-0) bili bolji od Osijeka.

Prvi je to poraz Osječana otkako ih je trenerski preuzeo Zoran Zekić, a Gorica je, pak, ovom pobjedom preskočila upravo subotnjeg suparnika na ljestvici. Sada je Gorica četvrta, a Osijek peti. U nadoknadi prvog dijela za 1-0 je pogodio Dino Štiglec, dok je u 82. minuti za 2-0 zabio Marko Soldo. Sve je zaključeno u 87. minuti kada je Jurica Pršir postigao gol za 3-0.

U prvom poluvremenu ni jedna od momčadi se nije nametnula na pravi način, ali treba naglasiti da su ipak Osječani ostavili nešto bolji dojam. Najbolji je među njima bio Bukvić koji je u 12. minuti propustio najbolju priliku. Mierez je bio asistent, ali je Bukvić samo pogodio vanjski dio mreže. Isti igrač zaprijetio je i u 29. minuti, a između te dvije šanse gosti su tražili i jedanaesterac koji nakon pregleda nije dosuđen.

I kada se činilo da pogodaka u prvom dijelu neće biti Velikogoričani su dali gol za 1-0. Nakon kornera u gužvi se najbolje snašao Štiglec i realizirao prvu domaću šansu u uvodnih 45 minuta.

Odmah na startu drugog dijela Osijek je izjednačio. Strijelac je bio Mierez, ali na žalost gostiju bio je u tom trenutku u minimalnom zaleđu.

Rasplamsala se potom utakmica, kao i što je bilo sve više nervoze na obje strane. Pršir je imao šansu za Goricu, Mierez je propustio izjednačenje na drugoj strani, kao i što je Osijek još jednom tražio udarac s bijele točke. U tom razdoblju susreta najbolja je bila prilika Gorice u 67. minuti kada je Matavž pogodio okvir vrata.

Otvoreno se igralo s obje strane, pogodak je visio, a postigao ga je domaći sastav u 82. minuti. Pola posla je obavio Ndockyt, a strijelac je bio Soldo čime je potvrđena domaća pobjeda. Osijek je tada potonuo, a domaćin je to iskoristio za novi pogodak. U 87. je konačnih 3-0 postavio Pršir.

U nastavku subote na Poljudu će od 18.10 sati igrati Hajduk - Rudeš. U petak su u Zagrebu Lokomotiva i Rijeka remizirali 1-1 nakon što je domaćin poveo golom Indrita Tucija u 27., a izjednačio Toni Fruk u 43. minuti.

Posljednje dvije utakmice 14. kola igraju se u nedjelju, a sastaju se Varaždin - Dinamo od 15 sati te Istra 1961 - Slaven Belupo od 17.10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:11