StoryEditorOCM
Domaći nogometopus arena

Osijek dobio novog trenera, Portugalac u Italiji pronašao čovjeka u kojemu vidi ‘prototip trenera budućnosti‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
11. lipnja 2024. - 12:26

Federico Coppitelli u srijedu će biti promoviran u novog trenera Osijeka. Da je Talijan idući šef struke u Opus Areni bilo je poznato već dan nakon što je završila prošla sezona, još prije tjedan dana iz kluba su zakazali njegovo predstavljanje za srijedu u 11 sati, a znakovit je bio i osmijeh sportskog direktora Bijelo-plavih Jose Bota prije nekoliko dana na izravno pitanje je li mladi talijanski stručnjak idući Osijekov trener - pišu Sportske novosti.

Coppitelli u Osijek ne dolazi sam nego s trojicom pomoćnika. Nova lica u stručnom stožeru bit će njegov prvi pomoćnik, kondicijski trener i trener vratara, a u stručnom dijelu prve momčadi, kako doznajemo, nastavit će raditi Ivo Smoje (koji je inače prošle sezone privremeno vodio Bijelo-plave u dvije utakmice i upisao dvije pobjede) te kondicijski trener Marin Vučko.

Da je jedan od najperspektivnijih talijanskih trenera idući šef struke na Opus Areni odavno nije tajna, a od srijede će to konačno postati i službeno.

image
Miroslav Slafhauzer/Cropix

- Boto u Coppitelliju vidi prototip trenera budućnosti - 39-godišnjak je stručnjak iza kojeg je aktivan rad s mladima, počevši od Frosinonea, preko Torina i Rima do Leccea s kojim je 2023. osvojio prvenstvo te je izabran za najboljeg trenera Primavere. Ta titula osvojena s Lecceom peta je omladinska titula za Coppitellija koji je pravi majstor u tome da uspijeva razvijati svoje igrače i istovremeno se boriti za važne ciljeve. Osijek, klub s izvrsnom infrastrukturom i koji je uvijek veliku pozornost pridavao svojoj omladinskoj školi kao resursu i baštini, želio bi Coppitellija između ostalih i iz tog razloga - predstavio je Coppitellija talijanski ekspert za transfere Gianluca Di Marzio.

Coppitelli će tako postati peti Osijekov trener u nešto manje od dvije godine, ali i peti trener bijelo-plavih koji će raditi s momčadi na posljednjih pet priprema. U ljeto 2022. momčad je pripremao Nenad Bjelica međutim koji mjesec kasnije dobio je otkaz. I pritom otkaz nije dobio trener Bjelica nego sportski direktor Bjelica, ali kako je obnašao obje funkcije jedno je automatski povuklo drugo. Zimske pripreme u siječnju 2023. odradio je Rene Poms, ali brzo je po nastavku sezone bio bivši. Mandat Borimira Perkovića koji ga je naslijedio završen je u rekordnom roku, nakon samo sedam utakmica. U ljeto 2023. momčad je za novu sezonu pripremao Stjepan Tomas, ali je klub s njim prekinuo suradnju već poslije desetog prvenstvenog kola. Zoran Zekić bio je na pripremama prošle zime, no ni on nije završio sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 14:03