Domaći nogometnovo priznanje

Opet prekinuo dominaciju Messija i Ronalda: kapetan Hrvatske najbolji nogometaš svijeta u izboru The Guardiana

Piše Hina
23. prosinac 2018. - 18:17
2018-12-21T144512Z_5879951_RC17675EA290_RTRMADP_3_SOCCER-CLUB-FINAL-PREVIEW.JPG

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem svijeta u 2018. godini u izboru britanskih dnevnih novina The Guardian, čime je nakon šest godina prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

U izboru je sudjelovalo 225 osoba iz 69 zemalja, priopćio je The Guardian.

Modrić je osvojio priznanje ispred Ronalda i Messija koji su imali 246 i 285 bodova manje od njega. Glasači u izboru vodili su se uspjehom pojedinaca na kraju prošle sezone, tijekom ljetošnjeg Svjetskog prvenstva, te na početku aktualne sezone.

- Luka Modrić je završio s duopolom Messi-Ronaldo postavši broj 1 The Guardiana - izvijestile su te novine.

Hrvatski veznjak ranije je osvojio nagradu Zlatnu loptu France Footballa, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u izboru FIFA-e, te najboljeg nogometaša Europe u izbporu UEFA-e. 

U srijedu je s Real Madridom, koji je u izboru The Guardiana dao najviše igrača među najboljih 100, osvojio Svjetsko klupskom prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prije toga je s Hrvatskom došao do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je hrvatska reprezentacija bila poražena u finalu od Francuske. S Real Madridom je pak osvojio treći uzastopni pehar Lige prvaka.

#NAJBOLJI#LUKA MODRIć#LEO MESSI#CRISTIANO RONALDO#THE GUARDIAN