StoryEditor
Domaći nogometdogovoreno

Operativni sastanak na Poljudu: novi travnjak se počinje raditi u svibnju, cijeli trošak od 4,5 milijuna kuna podmirit će HNS

15. prosinca 2020. - 13:49
Vladimir Dugandžić/Cropix

Hajduk će u Poljudu dobiti novi hibridni travnjak, ali ne prije ljeta 2021. Radovi će krenuti tek u svibnju. Neće forsirati stavljati ga već u siječnju, jer do ožujka ne bi bio dovršen, što bi značilo da bi hajdukovci bili bez svoga igrališta. A to je mjesec 110. rođendana, igra se i derbi s Dinamom, pa ne bi bilo dobre seliti u Dugopolje.

Ujedno, reprezentacija je u ožujku domaćin Cipru i Malti, poželi li smije i može u Hajdukovu kuću kad god hoće. Pa i „male susrete” odigrati, ali u suštini nema potrebe. Jer, nije logično da u Poljudu budu Cipar i Malta, „da se sramotimo s travnjakom, a manje je atraktivno”, složili su se.

Međutim, zažele li tako Zlatko Dalić i igrači, neće biti problem. Neka izvole doći. A doći će ionako na jesen, kad novi travnjak bude spreman. Raspored reprezentacije Savez će uskoro usuglasit s izbornikom Dalićem. 

Travnjak košta cca 4,5 milijuna kuna što će snositi HNS. A Grad i Hajduk se moraju dogovorit i sastavit troškovnik oko grubih radova na igralištu, prije nego se položi novi hibridni, dijelom umjetni travnjak. Kakav je primjerice na riječkoj Rujevici.

Već je na šest destinacija u Hrvatskoj („bolje se igra, manje je ozljeda i više golova pada”, ponosno je istaknuo Kustić), pa će ga dobiti i Poljud.

To je sukus razgovora Hajduka i HNS-a, što su pred „sedmu silu” u sunčanom splitskom danu na otvoreno pred ulazom u stadion iznijeli Lukša Jakobušić, predsjednik uprave „bijelih” i Marijan Kustić, izvršni predsjednik HNS-a.

Postojeći travnjak, i to je važno, („koliko god je nama loš, nekima je dobar”, kaže Jakobušić) u svibnju će biti doniran u Zmijavce, da ga lokalna Croatia stavi na svoje igralište.

- Nije moguće da se radovi dovrše do 31. siječnja, potrajalo bi sve do ožujka, a to nama ne igra. Znači, na kraju sezone! – rekao je Jakobušić.

- Idemo s novim travnjakom u svibnju, početkom siječnja Hajduk i HNS će potpisati ugovor o travnjaku. Prvi korak sad treba napravit Hajduk s Gradom – podvukao je Kustić, zahvalivši Lukši na prijamu, uz sreću i zadovoljstvo dogovorom.

- Naš je projekt da igramo posvuda, potvrdio je Kustić na pitanje hoće li sad češće reprezentacija igrati u Splitu. - To smo već pokazali.

Jeste li dotakli i druge teme odnosa?

- Mi razgovaramo, ali travnjak je danas bio isključiva tema, a novi travnjak je obostrana želja – rekao je Marijan u gradu pod Marjanom.

Čelnik HNS-a Kustić već otprije je poznat kao mirotvorac odnosa, još iz doba Jakobušićeva prethodnika Marina Brbića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. veljača 2021 16:58