StoryEditor
Domaći nogometkraj samovolje

Opara stavio Pricviće pod upravljanjem grada Splita: pravo korištenja stadiona u Žrnovnici više neće imati isključivo jedan klub

9. rujna 2020. - 20:30

Pravo korištenja nogometnog stadiona u Pricviću više neće imati isključivo Hrvatski braniteljski dragovoljački nogometni klub Mosor-Sveti Jure, kako od konca prošle godine ime nosi „stari Mosor”. Ubuduće bi taj objekt trebao biti pod upravljanjem grada Splita, odnosno Javne ustanove sportski objekti.

U službenom glasniku grada Splita između ostalog objavljena je i odluka, zaključak kojom se ukida dugogodišnje pravo korištenja, upravljanja i održavanja objekta NK Mosor (sadašnji HBDNK Mosor-Sveti Jure). U potpisu odluke je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Do toga je došlo nakon što su ti objekti dani klubu od Grada na upravljanje još tamo sredinom prvog desetljeća ovog stoljeća, nakon čega se trebalo zaključiti ugovor s klubom o reguliranju prava i obveza koji iz toga proizlaze. No, to je u ovom slučaju izostalo, te tih na koncu čak 13 godina kasnije ugovor nije potpisan. A sada je taj prvotni zaključak o pravu upravljanja ukinut. Slično kao i što je napravljeno sa bazenom na Zenti i POŠK-om, a nakon preranog neslavnog završetka sezone plivanja i kupanja na bazenu, o čemu se već pisalo.

Ujedno će na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća 14. rujna biti prijedlog da se oba ta objekta stave pod pasku splitske JUSO čime bi se okrenula nova stranica. A u nekoj vjerojatnoj drugačijoj podjeli karata drugi sportaši iz Žrnovnice (koja se podsjetimo administrativno vodi kao dio grada Splita) nadaju se tu mogućnosti nesmetanog korištenja (dijela) tamošnjeg objekta za treninge, utakmice. Pa tako i iz NK Mosor Žrnovnica, „mladog Mosora” kluba osnovanog iz Udruge 2018. godine.

Podsjetimo, oba kluba natječu se u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. Starosjedioc HBDNK Mosor-Sveti Jure aka „stari Mosor” već dugi niz godina koristi se igralištem. U dvije godine svog postojanja Mosor Žrnovnica aka „mladi Mosor” nije osim kada je bio u ligaškom susretu gost kod starijeg imenjaka, već je domaćin bio u Srinjinama.

Grad Split: Uvodimo red i dokidamo nered

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara nam je prokomentirao odluku.

- Jedini komentar koji imam jest da postojano i tiho, bez velike buke, kao i do sad, uvodim red i dokidam nered kojega sam naslijedio. Očekujem potporu vijećnika mojem prijedlogu i za Pricvić i za bazen POŠK-a da isti pređu pod upravljanje gradske firme JUSO. Nažalost, i dalje ispadaju kosturi iz ormara – naglasio je Krstulović Opara.

- Glede Pricvića smo vodili računa o velikoj želji Žrnovčana da uvedemo red. U POŠK-u sam vodio računa o dokidanju Ugovora i Aneksa ugovora koji je potpisan u doba prethodnika Baldasara s ljudima kojima loše upravlja g. Ozren Bužančić i koji je i ove godine, unatoč izdvojenim dodatnim sredstvima Grada za pokretanje bazena kojega trebaju koristiti najmlađi sugrađani, opet zatvoren prije vremena. JUSO će i jednim i drugim objektom upravljati na korist građana našeg grada – najavio je prvi čovjek Grada

HBDNK Mosor-Sveti Jure: Mi ostajemo u posjedu, a Oparu ćemo kazneno prijaviti

Na naš upit stav nam je prenio prvi čovjek kluba Vinko Barbarić. Uz prigovor na zaključak gradonačelnika podnose i kaznene prijave.

- HBDNK Mosor-SJ je u mirnom posjedu temeljem zaključaka Grada Splita od 1990. u kontinuitetu. Veći dio infrastrukture stadiona HNK Mosor Žrnovnica danas HBDNK Mosor-SJ izgradio je legalno i planski uz potporu i suradnju Grada, a da bi u konačnici klub bio samodrživ. HBDNK Mosor-SJ je protiv Grada Splita i njegovih odgovornih nadležnih osoba i službi, podigao 19. veljače 2020. godine kaznenu prijavu i predao je krim-policiji PUSDŽ-e i ODO-u Split. S obzirom na zaključak kojeg je gradonačelnik samostalno donio bez bilo kakve utemeljenosti, podnijet ćemo nadopunu kaznene prijave, konkretno prema gradonačelniku Splita. HBDNK Mosor-SJ poručuje javnosti da se radi o progonu vladajuće garniture u Gradu protiv neistomišljenika. HBDNK Mosor-SJ nastavit će svoje aktivnosti na športskom planu i ostat će u mirnom posjedu, za sada bez bilo kakve participacije Grada u održavanju objekta od početka tekuće godine, a što samo za sebe puno govori. Zahtjevamo pravovremenu reakciju institucija pravne države. HBDNK Mosor-SJ sa svojim članovima je uzorna Udruga i okuplja domoljube i dragovoljce Domovinskog rata, participirao je sa svojom dragovoljnom postrojbom značajno u stvaranju RH, a zasigurno će znati i obraniti obraz svih dragovoljaca RH.          

NK Mosor Žrnovnica: Hvala gradonačelniku, nadam se da više nećemo biti beskućnici

Iz redova dvogodišnjaka NK Mosor Žrnovnica su nam poručili.

- Zahvaljujemo se gradonačelniku što je konačno donio odluku u korist građana Žrnovnice, odluku koja je prvi korak ka povratku Pricvića u ruke zajedničkog interesa Žrnovnice. Zahvaljujemo se i dogradonačelnici Jeleni Hrgović Tomaš te pročelnicima Mati Omaziću i Ivanu Leki koji su uvelike doprinijeli da se ovakva odluka donese. Isto tako želimo naglasiti da je spona koja je u ovom slučaju bila između Žrnovnice i Grada bio gradski vijećnik Tonći Blažević. Tonći je u ovom procesu štitio interese građana Žrnovnice, a to je pokazao i nekoliko puta kada je slučaj Pricvića jedini spominjao na gradskom vijeću. Grad je donio odluku da zaštiti svoju imovinu, a u interesu svih građana. Nadamo se da više nećemo biti beskućnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 07:57