StoryEditor
Domaći nogometdočekao svoj trenutak

Omiški veteran želi zabiti zgoditak: Smijenit ću Livakovića u petak, a balun mislin igrat duže od Miure

30. svibnja 2019. - 22:12
omis_kovacic26-280519

Dalmatinska nogometna legenda Jure Žilić će sa 44 godine na leđima igrati protiv Hrvatske.

- Osjetit će toplinu i ljubav, vratit ćemo im barem malo za sve ono što su nam pružili prošle godine – kaže nam Žilić, ujedno i trener juniora, ali i izvan terena radnik na benzinskoj postaji.

Od povlačenja Mandžukića imamo problema s napadačima. Hoćete li se probat nametnut izborniku?

- Bi on da mu je 40 godina manje – ubacio se šalom predsjednik Kovačić.

- Svi su mi oni dragi. Međutim, pošto je sad Livaković u prednosti napravit ću sve da ga smijenim i da vratim na branku Lovru Kalinića. A to jedino ja mogu napravit na ovoj utakmici! – rekao je uvijek dobro raspoloženi Žilić koji je cijele karijere veliki profesionalac.

No, za ovu utakmicu se posebno priprema.

- Dobio sam na poslu pet dana slobodno. Imam posebne mini pripreme, klub mi je sredija masaže... Od mene najviše očekuju – kaže Žilić.

Dokad planirate igrati?

- U klubu me stalno tiraju. Reka sam da ću se ostavit kad se Miura ostavi i kad ga priđen po godinama! Do tad će me morat trpit. I gledat me na terenu ka vođu – naglasio je Žilić.

- Uvik mi govore ostarija si, ne možeš. A onda kad zašteka, ajmo Jure ulazi. Tako je i trener Vitaić kad je bija na drugom mistu govorija mlađe ćemo forsirat, a kad mu se stolica tresla onda je Jure posta i stari i mladi. No, ja sam profesionalac, trpim i klupu. Volim da mladi igraju, treniram juniore, ali nekad triba i iskustva. Nije mi problem deset utakmica sidit na klupi, zagrijavat se 70 minuta i ne uć sekundu. Ljudi se tome čude, ka i kad popodnevnu smjenu minjam noćnom da dođem na trening, ali to moraš volit. Bole kosti, ali zagrijem se i ne bole, pa šta da se sutra do podne ne mogu dignit. Ja se na terenu izličim. I psihički.

Isplatilo se tako produžit karijeru ako ništa zbog ove utakmice?

- Isplatilo se. Da sam dva gola Arsenalu u prijateljskoj, igra protiv dosta prvoligaša... Ali ovo je u ovim godinama nagrada za sav moj rad i želju. Meni je san samo taknit nekog od tih igrača jer oni su mi Bogovi. Ne moran niti igrat. Ne može se ovo mirit s nikakvim parama. Da mi neko reče evo ti deset iljada eura ne moj igrat, može ih odma zapalit’!

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 23:42