StoryEditorOCM
Domaći nogometfutsal Liga prvaka

Omišani idu na Mallorcu, ždrijeb ih nije mazio: branitelj naslova, opet Ukrajinci i ekipa koja je ‘razmontirala‘ Dinamo

Piše Ivan Renić
2. studenog 2023. - 15:15

Olmissum je na Ribnjaku izborio plasman u Elitnu rundu UEFA-ine Lige prvaka. Doznali su i protivnike, a može se reći kako ih ždrijeb nije pomazio. Naime, Omišani će od 28. studenog do 3. prosinca igrati na Mallorci gdje će domaćin biti branitelj naslova Palma. Tamo će im se pridružiti ukrajinski Hit Kijev te poljska Lubawa.

Teška je to skupina za Zeleno-plave, ‘nemoguća misija‘ jer samo će najbolja momčad izboriti plasman na Final Four. Zanimljivo je što su s ukrajinskom momčadi igrali i u Omišu. Hit je pobijedio Olmissum velikim preokretom pred kraj utakmice (4:1). Pravila su takva da su se opet mogli susresti. I jesu. ždrijeb ih je spojio na Mallorci.

image
Ante Čizmić/Cropix

Raspucani Poljaci

Tamo će igrati i protiv Lubawe koja je u Zagrebu ‘razmontirala‘ drugog hrvatskog predstavnika Futsal Dinamo. Čak 16 pogodaka vidjeli smo u susretu u kojem se Lubawa slavila s 9:7. Nakon minute i pol Poljaci su već imali četiri gola prednosti. Tri su im zabili za manje od minute... Osvojili su prvo mjesto u toj skupini i tako izborili Elitnu rundu.

Palma Futsal branitelj je naslova u Ligi prvaka. U prošlosezonskom finalu svladali su portugalski Sporting koji je nedavno bio gost u Glavnoj rundi u Omišu. Na Mallorci je lani igralo Novo vrijeme. Makarani su zamalo kreirali senzaciju. Poveli su protiv moćnih Španjolaca, ali na kraju ipak poraženi s 1:2.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:38