StoryEditorOCM
Domaći nogometFutsal Liga prvaka

Olmissum poražen nakon ‘crne‘ dvije minute, ali ipak idu među 16 najboljih u Europi. Poveli već nakon 45 sekundi...

Piše Ivan Renić
26. listopada 2023. - 21:48

Olmissum je poražen od ukrajinskog Hita 1:4 (1:0) u drugom kolu skupine Glavne runde Futsal Lige prvaka. Ali usprkos tome izborili su plasman među 16 najboljih u Europi zahvaljujući pobjedi u prvom kolu protiv Ayata. S četiri brza pogotka u tek nešto više od dvije minute pred kraj susreta Ukrajinci su šokirali Ribnjak i tako također osigurali plasman u Elitnu rundu. Gledatelji ovaj put nisu dugo morali čekati na pogodak. Štoviše, pao je već u prvoj minuti. Zabio je kapetan Duje Kustura.

Međutim, ako ste se ponadali da nakon toga slijedi vatromet golova – prevarili ste se. Mreže su mirovale do kraja prvog dijela, ali i u dobrom dijelu nastavka. Prilika je bilo s obje strane, no iskazali su se vratari. Bilo je tako sve do 37. minute kada se gostima otvorilo. Prvi je za Hit zabio Pediaš u 37. minuti. Momčad Frane Despotovića nakon toga je sasvim potonula, a Antonio Sekulić dobio je i crveni karton. U 38. su Ukrajinci okrenuli preko istog strijelca, a onda je Sukov zabio dvaput u 39. minuti za nevjerojatni rasplet u Omišu. Zeleno-plavi su tako na tri boda - dovoljna za prolaz, dok su Sporting i Hit na četiri. Ayat je bez bodova i šansi.

image
Jakov Prkić/Cropix

Okršaj s najboljima

Olmissumu u subotu od 20 sati preostaje utakmica protiv Sportinga. Nagrada je to za Omišane, susret s ponajboljom europskom ekipom. Prošlosezonski finalisti su pravi malonogometni „all star”. Međutim, i oni su ranjivi, pogotovo u ovom ranom dijelu sezone. Dokazao je to baš ukrajinski Hit koji im je „iščupao” bod u prvom kolu. Pribrali su se Portugalci. U drugoj su utakmici svladali kazahstanski Ayat sa 6:1. Prije Olmissuma i Sportinga, ranije će se od 16 sati sastati Ayat i Hit.

Olmissum: Rozga, Kustura, Bukovec, Jurlina, Vanha, Čizmić, Hrstić, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Sekulić, Stojanović, Sirovica.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:07