StoryEditorOCM
Domaći nogometsporna situacija

Oglasio se Bruno Marić: ‘Bel je bio u pravu, Lekina reakcija je nesportska i jasno potkopava autoritet sudaca‘

Piše Robert Šola/SN
16. srpnja 2023. - 09:21

Crveni karton koji je Ivan Leko dobio na kraju prvog poluvremena u Superkupu žestoko je uzburkao nogometne duhove. Baš kao i izjave koje je dao odmah nakon utakmice. Šef sudaca Bruno Marić ovako je vidio spornu situaciju - pišu Sportske novosti.

- U incidentu koji se zbio u 45.+1 minuti, sudac utakmice donio je ispravnu odluku i dosudio neosporni prekršaj te korigirao pogrešnu odluku prvog pomoćnog suca. Reakcija trenera gostiju iz tehničkog prostora bila je kontinuirano nesportska, neprimjerena i jasno diskreditira i potkopava autoritet sudaca. Nakon izrečene opomene trener je kontinuirano nastavio s nesportskim ponašanjem koje diskreditira sliku utakmice i nogometa. Sudac je sukladno posljednjim smjernicama UEFA-e neodgovorno ponašanje ispravno sankcionirao isključenjem. Odlični trener Ivan Leko, nažalost, je pogriješio.

Toliko od Marića, vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani po pitanju kazne za Leku koji je od dolaska na klupu Hajduka imao vrlo dobar i afirmativan odnos sa sucima. Sve do Superkupa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 04:01