StoryEditorOCM
Domaći nogometlagani ritam

Odluka pada na Rujevici: Rijeka u prvom dvoboju Europa lige remizirala bez golova kod rumunjskog Corvinula

Piše Hina
25. srpnja 2024. - 21:41

Nogometaši Rijeke, aktualni hrvatski doprvaci, odigrali su 0-0 kod rumunjskog drugoligaša Corvinula u prvom susretu drugog pretkola Europske lige.

Rijeka će tako plasman u treće pretkolo pokušati potvrditi na svojoj Rujevici gdje se uzvratni ogled igra za sedam dana. Iako drugoligaš Corvinul se pokazao kao čvrsta momčad, a snagu je već pokazao u prvom pretkolu izbacivši mađarski Paksi. Ujedno je Corvinul aktualni pobjednik rumunjskog Kupa.

U prvom poluvremenu Rijeka je pokazala veću kvalitetu od rumunjskog suparnika, ali to nije uspjela pretočiti u vodstvo. Iako je Corvinul hrabro krenuo u utakmicu, vrlo brzo su se stvari okrenule na stranu hrvatskog doprvaka.

Prvu šansu Rijeka je imala u 13. minuti, ali je Obregon imao lošu završnicu. Bolja je bila prilika u 20. minuti kada je pokušao hrvatski reprezentativac Marco Pašalić, ali i tada je nedostajalo još preciznosti.

Do kraja prvih 45 minuta još je Rijeka dva-tri puta opasno došla pred domaća vrata, ali u svemu je nedostajalo posljednje dodavanje ili precizniji udarac. Svi pokušaji domaćina uglavnom su bili nedorečeni tijekom prvog dijela.

Drugi dio počeo je udarcem Pašalića, ali se potom u dvije obećavajuće situacije, u 58. i 59. minuti, našao domaći igrač Marius Lupu. Rijeka je ipak iz toga izašla neokrznuta. Posebno je bilo ozbiljno u 59. minuti, ali je tada Lupu loše zahvatio loptu glavom.

U drugom poluvremenu Rijeka se uljuljkala u sporom ritmu i činilo se da Sopićevoj momčadi odgovara remi bez golova. Teško je Rijeka stvarala prilike, ali je u 73. minuti  bila vrlo blizu vodstva.

Ukrali su Riječani nakon presinga loptu, a Ivanović je sam izbio pred suparničkog golmana. Gađao je Ivanović suprotni kut, ali nije pogodio. Do kraja su oba sastava slabašno zaprijetila još nekoliko puta te je sve okončano ogledom bez golova.

Uzvratna utakmice se igra idućeg četvrtka na Rujevici, a pobjednik ovog ogleda u 3. pretkolu igra protiv boljeg iz dvoboja u kojem se sastaju moldavski Šerif i švedski Elfsborg. Šveđani su u prvom susretu kao gosti slavili s 1-0.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:18