StoryEditorOCM
Domaći nogometKljučni dvoboj

Očekivali smo više od nositelja igre: Modrić je bio puno bolji od Ziyecha, no dojam je kako su obojica ostali dužnici

Piše Ivan Renić
23. studenog 2022. - 20:11

Luka Modrić s jedne i Hakim Ziyech s druge strane, dva su ključna igrača, oni oko kojih se vrti igra Hrvatske, odnosno Maroka. U remiju bez golova titula igrača utakmice pripala je Modriću, no dojam je kako su obojica ostali dužnici. Očekivali smo više od nositelja igre.

Analitički portal SofaScore pružio nam je uvid u detaljnu statistiku dvojice igrača, a izdvojili smo najzanimljivije stavke. Aktivniji u kreaciji je, dakako, bio Modrić. Prirodno je to s obzirom na poziciju, pa je tako Ziyech bio nešto opasniji prema naprijed.

Nositelj igre Reala i ovaj je put imao učinkovitu partiju. Postotak točnih dodavanja mu je na 90 posto. Trčao je Modrić, trudio se, puno se vraćao sve do zadnje linije po loptu. Možda se i previše potrošio na te stvari. Bilo je zato problema s iznošenjem lopte. On, Kovačić i Brozović nisu se nametnuli kako se očekivalo.

Kod Maroka, Ziyech je zaprijetio jednom, ali pokušaj mu je blokiran. Nije marokanski „čarobnjak” u formi. U Chelseaju skuplja mrvice minutaže, daleko je to od onog Ziyecha iz Ajaxa.

Statistika

Luka Modrić (7.1)

Dodiri s loptom: 107

Točna dodavanja: 77/86 (90%)

Ključna dodavanja: 0

Ubačaji (točni): 9 (4)

Duge lopte (točne): 8 (3)

Udarci (u okvir): 1 (0)

Hakim Ziyech (6.8)

Dodiri s loptom: 51

Točna dodavanja: 19/31 (61%)

Ključna dodavanja: 2

Ubačaji (točni): 2 (0)

Duge lopte: 5 (2)

Udarci (u okvir): 0 (0)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 18:38