StoryEditorOCM
Domaći nogometfriško ime dijaspore

Novom mladom reprezentativcu sviđa se kako igra Livaja, često dođe u Split, a otac mu ima želju da zaigra za Hajduk

Piše Sport SD
24. rujna 2024. - 16:28

Još jedno ime iz bogatog bazena dijaspore priključilo se selekciji mladih hrvatskih reprezentativaca. Kad je Ivica Olić objavio popis onih koji konkuriraju za susrete s Andorom i Grčkom tu je bilo i jedno ime koje se ne spominje često u hrvatskom medijskom prostoru. No za njega se već čulo ranije, još kad je bio 17-godišnjak, a njegovo ime je Matia Barzić Gutierrez.

Za one koji još ne znaju njegov otac Mate je Splićanin koji je plovio raznim morima, a kad je upoznao Španjolku Palomu s njom se skrasio u Madridu i dobio dvoje djece, Matiju i pet godina mlađu kćer Violetu.

Prošao je Barzić školu nogometa Atletico Madrida, a u intervjuu koji je dao za Tportal kao 17-godišnjak otkrio je tko su mu najdraži igrači i poveznicu sa Splitom.

- Mateo Kovačić mi je odličan. Obožavam ga gledati jer igramo na istoj poziciji. Također, jako mi se sviđa Marko Livaja, ipak je prvi igrač kluba za koji navija moj tata. Naravno, od svjetskih igrača broj jedan mi je Lionel Messi – izjavio je tad Barzić, a otkrio je i ikako voli doći u rodni kraj svog oca te želju koju otac ima.

- Volim otići i na Poljud. I baš te 2019. godine, prije odlaska u Osijek, trenirao sam desetak dana s vršnjacima iz Hajduka. Vodio me tata i na neke utakmice, a sjećam se da mi je prva bila protiv Uniree. Ostala mi je ta atmosfera u sjećanju i pomislio sam da bi bilo lijepo jednog dana zaigrati na njemu. Da se pita tatu, već bih bio u Hajduku. Ali mama je čvrsta i zasad ostajem u Madridu. No vidjet ćemo kako će se razvijati moja karijera i kamo će me nogometni put odvesti – govorio je tada za Tportal.

Barzić je danas igrač Elchea, s kojim se natječe u drugom rangu španjolskog nogometa te je dobio minutažu u prvih pet kola. Visok je inače 190 centimetara, a u Španjolskoj ga često opisuju kao snažnog stopera kojem je najveća kvaliteta preciznost u dugim loptama. Ranije je sudjelovao u kampovima HNS-a, ali još nije upisao službeni nastup u nekoj od kategorija mlade reprezentacije za što će imati priliku u jednoj od naredne dvije utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 16:28