StoryEditorOCM
Domaći nogometodlazak iz repke

Novi trener Dinama se prvi put obratio javnosti: Želim novima svu sreću...

Piše Hina
6. travnja 2023. - 21:45

Budućem izborniku želim puno sreće na skorašnjem Europskom prvenstvu, rekao je Igor Bišćan povodom odlaska s pozicije izbornika Hrvatske U21 te dolaska na mjesto trenera nogometaša Dinama.

"Proveo sam prekrasne tri i pol godine s Hrvatskim nogometnim savezom vodeći mladu reprezentaciju te sam ponosan na rezultate koje smo u tom razdoblju postigli. Zahvaljujem svim suradnicima u stožeru i Savezu na odličnoj suradnji, a predsjedniku Kustiću na razumijevanju oko ove odluke mog odlaska u Dinamo i općenito podršci tijekom mog mandata. Novom izborniku i dečkima želim puno sportske sreće na Europskom prvenstvu, uvjeren sam da mogu postići odličan rezultat", izjavio je Bišćan nakon što je prihvatio ponudu Dinama te će zamijeniti Antu Čačića na mjestu stratega aktualnog hrvatskog prvaka i trenutačno vodeće momčadi HNL-a.

Europsko prvenstvo U21 reprezentacija održat će se od 21. lipnja do 8. srpnja ove godine u Rumunjskoj i Gruziji, a mladi hrvatski nogometaši bit će smješteni u skupinu s domaćinom Rumunjskom te Španjolskom i Ukrajinom.

"Zahvaljujemo Bišćanu i njegovom stožeru na velikom doprinosu nedavnim uspjesima mlade reprezentacije. Otvoreno smo i vrlo korektno razgovarali te se prijateljski rastali. Razumijemo njegovu ambiciju i želju da prihvati izazov vođenja Dinama te mu želimo sreću u nastavku trenerske karijere", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Ujedno je HNS najavio kako će naknadno, vjerojatno nakon Uskrsa, obavijestiti javnost o imenovanju novog izbornika Hrvatske U21. Najveći favorit za tu poziciju je Ivica Olić, sadašnji pomoćnik u stožeru Zlatka Dalića, izbornika seniorske reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 05:38