StoryEditorOCM
Domaći nogometponovo na klupi

Nova mladost legendarnog trenera: Nema plakanja, idemo radit i idemo se potuć, ima tu materijala

Piše slaven alfirević
2. travnja 2024. - 18:39

Nema plakanja, idemo radit i idemo se potuć, ima tu materijala "ohoho". A ja osjećam da mogu dat pravi "support" - javio nam se Luka Bonačić, novi trener nogometaša Solina, pun prvih dojmova.

Vidio je već s kim raspolaže, odradio je prvi trening, zvuči zadovoljno.

Otkud iskusni trener u Solinu, pitali smo. Bonačić je rođen 2. ožujka 1955., taman 69 je prevalio:

- Pozvao me prijatelj, predložio, neću još odat tko je to bio, nije vam važno. A ja sam rado prihvatio. Osjećam da još mogu i ajmo pomoći Solinu, to je naš klub, da izborimo opstanak u drugoj ligi. Ja dolazim pomoći...

Vidjeli ste kadar, znate raspored utakmica...

- Ima tu kvalitetnog kadra, igrači i treneri su dobri, ima devet kola još, 27 bodova je u bubnju. Vidite, ja sam spreman radit, s njima ću se u Solinu i pomladit. Volim bit u pokretu, više nego da doma ispred televizora vrtim kanale i grickam kokice. Ja sam nekidan bio u Sarajevu, gledao Željezničar - Velež, volim biti u pokretu i sve pratit.

Hajduk je pomagao i pomaže Solinu?

- Ma je, sigurno da je, dao je osmoricu, a bilo bi bolje da je dao četiri igrača, ali na stalnu posudbu, nego ovako, da dade, pa uzme, onda nema standardnosti. Ali, dobro, dogovorit ćemo se već, treba Solin ostavit u ligi. Solin je stari klub, bogate tradicije i nema tu novca u mome angažmanu, nego ljubav prema radu i mladima i rekoh, kad sam s njima i ja se osjećam mlađe. A uvjeren sam da mogu još puno dati. Ajmo radit, nema se to što mislit! - sretan se doima Bonačić.

Svuda ste u karijeri bili, što igrač, što trener, a u Solinu?

- Ne, još nisam bio u Solinu, ovo mi je prvi put, ali sam baš motiviran, Solin je naš klub, iz našeg bliskog okruženja i idemo se tuć da ostanemo u ligi! - poručuje iskusni lisac Bonačić. U karijeri je triput bio trener Hajduka, dvaput kroz sezonu 1997/98, pa onda opet u proljeće 2006. godine.

U Solinu, kaže, doživjet će novu mladost i baš mu je to gušt i izazov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 04:17